Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кривичне пријаве као нови метод политичке борбе

rss

13.11.2014. Д. Остојић

Најновији хит у политичком обрачунавању локалне власти према политичким неистомишљеницима јесу кривичне пријаве и анонимна писма.

Кривичне пријаве као нови метод политичке борбе

Директорка школе Љупче Николић и директор школе у Житковцу су пре пар дана добили кривичне пријаве просветне инспекције, јер нису имали адекватан школски програм.

Иако ту материју не познајем, беше ми чудно, како то да директори који су ту функцију обављали десетак година, одједном не знају да воде школе, па гле чуда, зарадише кривичне пријаве. И гле још једног чуда, ниједно од то двоје директора није члан СНС-а. И како то да ниједан директор из СНС-а не заради такву кривичну пријаву?

Испада да је једина заштита од прогона директора школа, чланска карта напредњака.

Сувише много случајности у једном посебном тренутку, када се бирају директори основних школа у Алексинцу.

Ово ме све више подсећа на доба после петооктобарске револуције. И тада ко и сада, политичарима је било битно да поставе свог човека, политички подобног. Ни тада ни сада, квалитет кадрова није битан. Па се тада дешавало да се на јуриш поставе директори школа са бироа рада, а данас се смењују и директори које је подржао колектив, савет родитеља и школски одбор, и то само зато што немају партијску подобност.

Није ми јасан тај концепт, нити ћу га икада подржати. Полтичка подобност по сваку цену је Милошевића одвела у Хаг, Коштуницу испод цензуса, Тадића свела на 6%, а Ђиласа у политичку историју. Вучића и Тому ће за пар година иста та политичка харанга, осионост и безумље одвести у опозицију. Тој опозицији ће се нека нова власт годинама светити.

 


# Љупче Николић ОШ Душан Остојић Житковац Вук Караџић ОШ школе школски одбор кривична пријава школски програм
@zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима