Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Како доћи до Вучића?

rss

28.05.2015. Д. Остојић

Покушаћу да изађем из зоне политике, покушаћу да јасно кажем оно што сви знају, а то је да је Вучић човек који данас одлучује о свему.

Дакле он се пита и кад је у питању кадровирање лекара у Ургентном центру у Београду али и о томе ко ће заузети које место у систему руковођења државним установама од Дома у Кулини до свих српских затвора. Кажем да то сви знају, па је зато и данашње питање за милион долара у Србији" Како доћи до Вучића?" како му доставити неке информације, предлог за решење неког проблема или иницијативу за неке озбиљне пословне инвестиције?"

И сам сам био у прилици да пуно пута покушавам да се домогнем некадашњих министара у Влади Србије, конкретно г. Ђелићу сам 5 пута слао емаил везан за решавање проблема алексиначког ПИК-а. И наравно никада ми није одговорио. Онда је Ђелић једном приликом дошао у Алексинац, и ја сам га питао" добро г. Ђелићу, ако ја као неки локални одборник ДС-а не могу да дођем до Вас ни после 5 послатих писама везаних за судбину 1000 радника, како ће неки обичан грађанин бити у прилици да се обрати министру ако буде имао неки предлог или примедбу на рад неких државних чиновника?"

Ђелић ме је саслушао и рекао" Господине нисте били довољно упорни, требало је да ми још 5 пута пошаљете емаил, и то све док Вам не одговорим. Само упорношћу можете постићи циљ. "

Након тог разговора имао сам прилику да ручам са Ђелићевим возачем, и у разговору са њим сам сазнао пуно занимљивих података. Један од тих је и то да је најважнија особа за долазак до премијера или министара, да пронађете пуд до његовог шефа кабинета. Некада је то код Тадића био Мики Ракић, код Коштунице Дејан Михајлов, а касније Никитовић, а код Ђинђића је то кратко време био Немања Колесар. Дакле шефови кабинета, и секретари Владе Србије су две најмоћније фигуре у сенци, они знају много више него и сами функционери. Шефови кабинета примају пошту, позиве, мејлове, праве анализу добијених информација, и у скраћеној, сажетој форми то сервирају Премијеру или министру.

Дакле ако хоћете да пошаљете неко писмо Александру Вучићу, најбоље је да то урадите преко његовог шефа кабинета Ивице Којића или генералног секретара владе Србије Новака Недића.

Ово су њихове адресе на које можете да им пишете.

Новак Недић
[email protected]

Ивица Којић
[email protected]


За све оне који сумњају у истинитост ових података наводим линкове где ове податке можете проверити

http://protestadvokata.org/en/wp-content/uploads/2014/12/051214-CCBE-IBA-UIA-letter-1.pdf

http://www.gs.gov.rs/doc/INFORMATOR_APRIL_2015.pdf

Поставља се питање да ли има смисла да неки обичан грађанин пише најмоћнијем човеку у Србији? Да ли тиме не краде време премијера или министра за неке неважне теме. Мој одговор се зна. За мене је посао премијера или министра баш у томе да редовно ослушкује проблеме грађана у земљи на чијем је челу. Оног тренутка када се покида веза између политичке елите и гласача, тог тренутка власт постаје заслепљена својом величином, а бирачи постају разочарани и изманипулисани. Стичу утисак да служе као гласачке машине, а да након тога више никоме нису важни.

 


# Александар Вучић Душан Остојић Новак Недић Ивица Којић Мики Ракић
@avucic @zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима