Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Још један репрезентативац из КК Напредак Алексинац

rss

22.05.2015. Д. Остојић

Андрија Стевановић је добио званичан позив да обуче репрезентативни дрес Србије.

Још један репрезентативац из КК Напредак Алексинац

Биће међу играчима до 20. године који су селектирани за Припреме У20 репрезентације Србије за учешће на Европском првенству у Лињану (Италија), од 7. до 19. јула 2015. године. Окупљање играча је предвиђено за 10. јун у 10 сати на паркингу код хале ПИОНИР у Београду.

Бићу потпуно отворен и искрен. Много ми је драго да су и професионалци препознали оно што се са трибина јасно видело, Андрија Стевановић је озбиљна будућност српске кошарке. У коментару који ћу изнети наводим пар ствари као увод. Андрију не познајем лично, не познајем ни његове родитеље, пријатеље или рођаке. Са њим никада нисам попио кафу, нити имамо иједног заједничког пријатеља. Мој став о Андрији је формиран само на основу пар одгледаних кошаркашких утакмица.

Признајем да сам аналфабета за кошарку, али и као такав сам још пре пар месеци на свом Фејсбук профилу рекао да је Андрија Стевановић будући репрезентативац. Коментари су били различити, а један који ми је остао у сећању био је у стилу,, Остојићу, немаш ти појма, боље би ти било да вадиш зубе и ћутиш, о кошарци немаш појма. Какав бре Андрија репрезентативац".

Ко не верује да је било тако, а не мрзи га да трага по мом профилу, може лично да се увери, коментар и пост још увек стоје.

Чиме објашњавам да је Андрија заслужено добио позива за репрезентацију?

Довољно су ми биле неколико ствари. Прва Андрија је кошарку озбиљно схватио, само се тиме у животу бави, уз комплетну подршку породице. Андрија редовно и вредно тренира. Има храбрости да као млад играч у једној дерби утакмици против Младости из Земуна, коју су појединци називали Дрим тим друге лиге, распали шут са 8 метара у крајње неизвесном делу утакмице. Има срце да то понови 11 пута, колико је укупно шутирао за 3 поена, а погодио чак 8 пута.

Андрија уме са публиком, па кад се утакмица ломи и доводи до усијања, он у стилу искусног играча притрчава публици раширених руку, и позива гледаоце да појачају навијање...

И не бих више, испашће да се додоворавам том младићу.
Браво за Андрију, браво за алексиначку кошарку.
Ово је доказ да се и из једног малог града може у репрезентативни дрес.

Ако то није пошло за руком једном Душану Пројовићу, Слађану Стојковићу или Далибору Дестановићу, нека алексиначка кошарка буде цртица у биографији једног Јована Анђелковића и другог репрезентативца, Андрије Стевановића.

 


# репрезентација кошарка Душан Остојић Напредак КК Андреја Стевановић
@zubarcina @KKNapredakAl @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима