Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изборна трка IV

rss

18.02.2014. Миодраг Тасић

Захуктава се предизборна кампања, а ми Срби и тако немамо другог посла до да гледамо у телевизијски екран. Неко прати промоције странака и сучељавање истакнутих чланова пред ово "бити ил' не бити за Србију".

Изборна трка IV

Тако је увек пред изборе и свака странка, сваки лидер тврди да само он може да нас спаси пропасти. Они други, који сумњају да нас ико више може спасити сигурне пропасти а најмање ови који су нас и довели ту где јесмо, радије гледају Сулејмана, фарму или већ неку стоку.

Но, вратимо се изборима који живот значе. Још једна коалиција громогласно наступа у политичкој трци. Нова демократска странка, с не баш новим лицима. Напротив! Вођа те Нове демократске странке стари, добро познати Борис Тадић! Бивши Председник државе, председник странке, старе демократске, бивши министар, све напред у више наврата, председник кућног савета и много тога приде, не жели да буде почасни председник. Сада би да победи на изборима и да макар буде премијер.

Тадић је сигурно највећа звезда коалиције коју још чине "Заједно за Србију" и ЛСВ. Или ЛСД, нисам посве сигуран? Дакле, и поред тога што Чанак и Петровић предводе утицајне странке, од угледа и проверено демократских принципа и традиције, а он се тек појавио, његова улога и поштовање у демократски настројеном бирачком телу дају му за право да се стави на чело једне нове листе, пажљиво одабране, од стручних и проверених кадрова, такорећи моралних громада!

Оно што би могло бити проблем је чињеница да изборна листа треба да садржи 250 имена. Много је странака које ће се такмичити, а становника Србије једва преко седам милиона. Од те бројке треба одбити оне који немају бирачко право (малолетни) и може се десити да свако од нас пунолетних грађана буде на некој листи. Коначно се испунило оно социјалистичко: свако има право да бира и да буде биран!

Проблем, такође, може бити и у великом квалитету странака. Па се некоме допада нешто из програма једне странке, али, исто тако, и неке ствари код других. Прихватљив му је овај лидер, али ни онај са друге листе није за потцењивање. Такви бирачи обично не могу да се одлуче за једног, па заокруже две или три изборне комбинације!

Вратимо се психологу. Он је много учинио за свој народ. Просечан грађанин ће у трену изрецитовати бар десет великих достигнућа Бориса Тадића. Било је, додуше, и грешака. Али, на грешкама се човек учи. Сада је прилика да исправи све што није било добро. А оно добро да буде још боље!

Миодраг Тасић
Миодраг Тасић

Коментара: 0


# Миодраг Тасић избори Борис Тадић Нова демократска странка
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима