Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

И ове године мањак одељења у Пољопривредној школи

rss

24.08.2014. Д. Остојић

Пољопривредна школа је ове године уписала само три одељења.
Једно одељење прехрамбеног техничара и ове године је смањено.

И ове године мањак одељења у Пољопривредној школи

Иако је до скора сваке године уписивано по пет одељења, број се сваке године смањује. Од професора из Пољопривредне школе смо добили детаљније информације:

"То је велики проблем за школу јер је све више професора који остају без пуног фонда часова. Ми сваке године имамо довољан број деце која би се уписала у неки од смерова у нашој школи, али је број одељења ограничен, тако да ће и ове године бити уписано само три одељења." истиче наш саговорник који је желео да остане анониман.

Оно што мене као посматрача са стране интересује јесте пар парадоксалних података.

1. У објекат нове Пољоприврдне школе на Брђанци улаже се неколико стотина хиљада евра, а по смањеном броју уписаних одељења стиче се утисак да се иде на то да се та школа угаси. Ко је и када и како планирао да потроши 500.000 евра у објекат нове школе чија је будућност неизвесна?

2. Ако смо пољопривредна општина, и планирамо развој пољопривреде кроз сектор примарне производње или прераде, ваљда је нормалније да се Пољопривредна школа развија и од ње настане нека висока струковна школа, а не да се Пољопривредна школа гаси.

3. Ако је у локалној власти убедљива већина странака које су и на републичкој власти, ако општина има и посланика у парламенту Србије, зар је могуће да нико није могао да излобира да се Пољопривредној школи у Алексинцу обезбеди упис бар једног одељења више?

 


# општина Шуматовац Пољопривредна школа Шуматовац школе
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима