Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Да ли ће матични бројеви изазвати жутицу?

rss

11.08.2014. Д. Остојић

Матични бројеви представљају основу за решавање многих административно правних проблема, али да се ниво администрације свео на такав ниво да се замена једне канализационе цеви везује за матичне бројеве, е то нисам веровао.

Да ли ће матични бројеви изазвати жутицу?

Ја разумем да кад вадите личну карту, пасош или возачку имате обавезу да представите свој ЈМБГ, али овде је у питање евиденција људи који су прикључени на неку канализациону цев.

Искрено нисам могао да поверујем да свако од нас има свој канализациону цев...И тако, кад је пукла канализациона цев на Руднику, проблем није могао да се реши јер људи нису хтели да дају своје матичне бројеве плашећи се да ће замена цеви бити њима наплаћена.

У писму се све то лепо види.

Овде ми се искристалисала једна нелогичност:

1. КОМУНАЛНИ ИНСПЕКТОР ТРАЖИ ДА ПРЕДСЕДНИК ЈЕДНЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ПРИБАВИ МАТИЧНЕ БРОЈЕВЕ?

Па ко је већи фактор у држави, један инспектор или један председник месне заједнице?

Ваљда је логично да инспектор изађе на терен и затражи имена људи,види проблем и приупита људе за све неопходне податке, прибележи изјаве људи са терена итд.

Тад ће људи моћи тог инспектора да питају све детаље, да дају изјаву, да предложе решења, људи ће питати коме ће се поправка наплатити, а инспектор им појаснити законске одредбе, права и обавезе итд.

Овако ће се општински чиновници дописивати, чекати док писмо стигне, испоштовати законски оквир од 15 дана за одговор и све то време ће канализација слободно пливати улицама Ал. Рудника.

 


# Алексиначки Рудник општина Златан Цезнер зараза канализација иснпекција Данијела Новаковић комунални инспектор
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима