Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначка села у проблему са нестанком струје

rss

03.08.2014.

О читавом проблему нас је обавестио наш читалац Дејан Стефановић и детаљно нам објаснио о чему се ради. Апелујемо на надлежне у ЕПС-у да што пре реше овај проблем.

Алексиначка села у проблему са нестанком струје

Писмо мештана села Лужане преносимо у целости.

Петнаестак дана уназад имамо проблем са бесомучним и серијским нестанцима струје у делу општине коју напаја трафостаница у Катуну, а то су села од Лужана до Вукање и од Катуна на горе до Липовца.

Нема правила да ли је у питњу невреме, атмосферска пражњења или олује, највише долази до прекида кад је мирно време.

Покушавали смо да интервенишемо у Алексинцу, али они пребацују одговорност на нишку Електро Мрежу Србије и проблем са главним водом линије 110КВ. Непрестано се искључује, укључује, врше некаква пребацивања са довода из Алексинца и како кажу алтернативног вода из Топонице, али све се своди да људи опет укључе струју без икаквог покушаја да се нађе квар.

Не води се рачуна, иако су дужни да пребацивање раде касно ноћу кад је најмање оптерећење и најмање потреба струје, људи једноставно искључе струју по правилу око 20.30- 21 ч. и струје нема по сат и више времена. Лужане је додатно угрожено јер по укључењу струје на осталим линијама остаје још додатних 30 минута јер њихова аутоматика не дозвољава истовремено укључење због преоптерећења. Посебно бих нагласио да се у ЕПС-у увек ваде на невреме, па невреме је на територији целе општине, Србије, али највише је погођен овај део због њихових проблема са неисправним заштитама. Сво време у осталим деловима општине скоро да немају проблема, у суседној Нозрини, Стублини немају ни један прекид, иако то невреме бесни и тамо.

Апелујемо на ПД Југоисток у Нишу, како би послали адекватне струцчњаке да се квар лоцира, прештелује заштита и нормализује струја. Неиздрживо је. Проблем датира већ десет и више година.

Дејан Стефановић, у име мештана села Лужане

 

Коментара: 3


# струја ЕПС Лужане Нозрина Електродистрибуција Југоисток
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-2)

  stefan 08.01.2015.
  Rukovodstvo u EPS-u se prema seljacima odnose krajnje necivilizovano.Isključuju struju bez da nas obaveštavaju o tome nevodeći računa da imamo velike štete.Mozda preko ALT-a i obaveštavaju ali veliki broj sela nemogu da prate ovu stanicu.Ono što mogu da urade da nekom plakatom obaveste meštane o radovima na mrezi u toku naredne nedelje kako bi se pripremili.Jer ne zaboravite da imamo štale ,obore ,inkubatore i razne farme.To nije samo sada to je od vajkada.Priznaćete da se radi o primitivizmu onih koji vode EPS.

 • (+5) (-2)

  Nebojsa 08.01.2015.
  Problem je u ljudima koji idu u iskljucenje jer su to sve kosovari kojih bas briga za nas i naravno koji nemaju ni malo kulture i obrazovanja a sada se ponasaju kao serifu.Zato to sve treba najuriti i dovesti nase ljude.

 • (+6) (-2)

  Pera 10.01.2015.
  Primitivci sa kosova


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима