Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Завршне припреме за нову зграду Центра за социјални рад

rss

29.03.2017. Радио Алексинац

Министар Вулин је недавно најваио изградњу нове зграде за алексиначки Центар за социјални рад.
Судећи по активностима које су у току, Алексинац је све ближи градњи новог објекта.

Завршне припреме за нову зграду Центра за социјални рад

Како преноси Радио Алексинац, разговори са министарством су у завршној фази, а недавни боравак помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Здравке Миленковић указује на спремност републичких органа да активно учествују у финансирању изградње новог објекта. На основу досадашњих договора локална самоуправа би из сопственог буџета издвојила 10 милиона динара, а остатак трошкова планираних до 50 милиона динара обезбедиће ресорно министарство. Према незваничним сазнањима, удео министарства у овом пројекту можда ће бити и већи него што је планирано досадашњим разговорима. Да је израда пројектне документације у завршној фази потврдила је и директорка Центра за социјални рад у Алексинцу Јасна Николић.

– Грађевински пројекат је завршила лиценцирана кућа из Ниша, с тим што је потребно неких петнаестак дана да би се добила дозвола. Када будемо добили дозволу за извођење радова о томе ће бити обавештено ресорно министарство и закључен уговор о сарадњи једне и друге уговорене стране. Ми очекујемо да све то буде готово за неких двадесетак дана, каже директорка Јасна Николић.

У међувремену, док се на месту старе зграде буде градио нови објекат, Центар за социјални рад користиће просторије у улици 7. јули.

– То је простор који је раније користило Предузеће за путеве. Ми увелико сређујемо те просторије, како бисмо их прилагодили потребама Центра за социјални рад. То није условно и адекватно, али покушаћемо да сместимо све службе и да направимо простор за наше кориснике, како бисмо привремено, док трају радови, били у том простору, напомиње директорка Центра.

Одлука о изградњи нове зграде Центра за социјални рад донета је крајем јануара, приликом последње посете министра Александра Вулина Алексинцу. Како нам је том приликом рекао последњи објекат намењен центру за социјални рад саграђен је у Обреновцу након поплава. Алексинац ће стога бити друго место у Србији у последње три деценије које ће добити нову зграду намењену центру за социјални рад.

Коментара: 2


# Центар за социјални рад Радио Алексинац зграда министарство Јасна Николић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+9) (-2)

    Aleksinčanin 31.03.2017.
    Pametnije bi vam bilo da ste uradnili neku od više stotina ulica bez asfalta.

  • (+5) (-1)

    zoki 02.04.2017.
    Idi begaj,treba da se stidite,za svegodine vaše vlasti šta niste uradili


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима