Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зашто су пси на улицама проблем?

rss

21.11.2018.

Како и многи мали градови и Алексинац има проблема са псима луталицама. Пси се све више могу видети на алексиначким улицама. Али, пак на друштвеним мрежама по статусима се могу видети људи и разна Друштва за заштиту животиња како много воле животиње и много им је жао за псе луталице, а никог нема да удоми или пак да га смести негде док се не удоми. Многи предлажу да је стерилизација решење за ово, али моје мишљење је да није јер просто питање, шта ћемо са овим кучићима што су остали и што људи пуштају?

Зашто су пси на улицама проблем?

Зашто су пси луталице проблем?

1. Слика града је са њима ружна
2. Нарушавају безбедност пешака
3. Разбацају ђубре из контејнера.

Ово су главни проблеми пса луталица. Овим путем апелујем да сви који воле животиње и сва она друштва којима је жао нека изађу да их узму и удоме, или им нађу смештај. Уколико не знате где се налазе, могу се нађи 24 часа на алексиначким улицама.

То су највише:

1. Главна градска улица.
2. Улица "Буцекова"
3. Улица "Лоле Рибара"
4. "Спортска"

Има наравно још много улица. Напишите доле у коментарима које су то улице, а да ви знате да имају овај проблем.

Моје лично мишљење је да се ово може спречити , пооштрењем закона за оне који пуштају псе на улицу.

Коментара: 8


# пси луталице
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-1)

  Maksimenko 21.11.2018.
  Svaka cast autoru teksta.
  Super napisano. Slazem se...

 • (+10) (-5)

  maksimenkoo 21.11.2018.
  svaka cast autoru.Potpuno se slazem...

 • (+2) (-1)

  ја 21.11.2018.
  "јер просто питање, шта ћемо са овим кучићима што су остали и што људи пуштају?"
  Па за те што их пуштају требало би да постоје (односно да раде свој посао) инспекцијске службе па да се провери да ли су пси чиповани а када се нађе чипован пас на улици да се кажњавају газде. Али у алексинцу не функционише инспекција и нема васпитања по питању чувања паса. Рецимо власнички пас вас јури по улици и прети опасност за децу и одрасле али то није ничија надлежност.
  Наравно - у уређеним системима зна се шта је чија надлежност и зна се како се чувају пси (између осталог - то је само један мали сегмент где се види како ништа не функционише како треба) и зна се како се чувају пси у азилу - јер овај који држи комунално није азил него мучилиште за те јадне животиње -ПИШИТЕ И О ТОМЕ

 • (+15) (-12)

  Vukane.... 21.11.2018.
  ...izadji i igraj se s decom. Batali ovo pisanije.

 • (+9) (-19)

  Ana 21.11.2018.
  A što ih ti tekstopišče ne pokupiš i ne odneses u svoje dvorište i brineš o njima? Ili odvoji koju kintu i kupi hranu pa ih hrani na jednom mestu,da ne šetaju gradom i ne prevrću kontejnere.

 • (+7) (-5)

  Ana... 21.11.2018.
  ...Zato sto ja za to nisam nadlezan. Zna se ko je nadlezan za to . A naravno kad god sam u mogucnosti ja pomognem,ali nisam u mogucnosti da ih udomim.

 • (+5) (-1)

  Dušan 22.11.2018.
  Sterilizacija je rešenje, za svakog ko se ne slaže sa tim, mogu blago da kažem da je "neznalica".
  Ali ne samo svih lutalica nego i svih pasa koji se čuvaju po dvorištima. Jer na kraju ti vlasnici budu u čudu kako im psi ostanu skotni, pa sutra neko nađe kutiju sa štencima pored nekog kontejnera.

 • (+5) (-4)

  ja 22.11.2018.
  Nisu psi krivi, krive su službe koje ne rade svoj posao i oni koji ih kontrolišu. Krivi su i oni koji donose nesuvisle odluke. Krivi smo i mi što ćutimo i zatvaramo oči na sve to i čekamo da neko drugi sve reši. Krivi smo jer smo kukavice - pravimo se važni samo verbalno a na delima smo nule.
  Zašto se ne kontroliše čipovanje pasa i ne kažnjavaju oni koji pse izbacuju na ulicu? Zašto se ne kontroliše rad tzv azila za pse a za koji svi odvajamo pare? Zašto se ne kontroliše kako se te pare troše i da li su potrošene na te jadne životinje?
  Zašto se ne kažnjavaju vlasnici pasa koji ih puštaju slobodno da se kreću ulicama? Zašto su "lutalice" za sve krive a u stvari gomila vlasničkih pasa krstari ulicama i predstavlja opasnost za decu a i odrasle?

  A nije ružan grad zbog pasa lutalica (naravno da ih treba udomiti ali ne i ubijati) - ružan je jer je prljav, neuređen, prenatrpan svim i svačim po trotoarima itd itd


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима