Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Забрана сајта стигла до НУНС-а и Канцеларије омбудсмана

rss

09.02.2015. Д. Остојић

Забрану коришћења имена општине Алексинац у називу сајта Алексинац Нет као и интернационалном домену разматрали су и Заштитинк грађана, као и НУНС.

Забрана сајта стигла до НУНС-а и Канцеларије омбудсмана

Из канцеларије Саше Јанковића смо добили потврду да ће њихов правни тим разматрати проблем гашења сајта www.aleksinac.net. У предмету који је отворен са циљем да се цео случај испита, заштитник грађана ће изнети став, да ли је било кршења права и слободе говора у случају донешеног решења алексиначке комуналне инспекције. На ову тему се огласио и НУНС. Из секретаријата НУНС-а смо добили следеће писмо, чији садржај преносимо у целости.

Поштовани,

Домен није у надлежности РС, односно ради се о међународном домену, и зато је овде по насем мишљењу прекорачено овлашћење Комуналне инспекције Алексинца. Уколико постоји спор о употреби домена, то би требало да решава међународна арбитража, а не инспекција која чак не поседује ни механизам да онемогући коришћење домена. Једино што постоји као могућност да тразе од оператора да онемогуће приступ домену, али то не би било у складу са законом, па није најјасније како ће административним путем да изврше ово решење.

С постовањем,
Секретаријат НУНС-а

Коментара: 0


# Алексинац.Нет сајт НУНС омбудсман
@aleksinacnet @


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима