Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ускоро почиње принудна наплата струје

rss

17.09.2014. www.efikasnost.org

Светлана Манић, заменик председника Коморе извршитеља, најавила је да ускоро почиње принудна наплата електричне енергије у Србији.

 
Извршитељи ће покуцати на врата свих домаћинстава која нису измирила своја дуговања
од јула до новембра прошле године. Процењује се да ће на мети извршитеља бити око
100.000 домаћинстава.

"Обраду око 100.000 предмета почели смо крајем августа. Сада обрачунавамо трошкове извршитеља које упућује ЕПС, а 25. септембра извршитељи ће кренути у принудну наплату", нагласила је Светлана Манић. 

Извршитељи ће прво дужницима доносити закључке у којима ће бити наведени основни дуг, камата и трошкови извршења. Ако се закључак не уручи током првог покушаја, а евентуално ни 15 дана касније, онда се заључак објављује на огласној табли суда. После тога извршитељи имају право на принудну наплату дуга. 

Прво ће се стављати административне забране на плату и пензију. Уколико дужници немају приходе, провераваће се стање рачуна у банкама, а наплата се може извршити и пленидбом покретне имовине - аутомобила, мотора. А могућа је пленидба и непокретне имовине, свега осим: фрижидера, кревета, шпорета, кућни хљубимаца, ордења, медаља.

Поред трошкова електричне енергије и камате, дужници ће морати да плате и трошкове принудног извршења, који за дуговања до 30.000 динара, износе фиксних 4.200 динара.

 

Коментара: 5


#
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+16) (-2)

  Rodja 17.09.2014.
  A da li će to važiti i za ove kosovare ili samo za naše ljude?Baš me to zanima

 • (+12) (-0)

  Genije 18.09.2014.
  Pa kad ste glasali, 'de vam je bio mozak?

 • (+13) (-0)

  struja 18.09.2014.
  evo vam sad BUDUCNOST U KOJU VERUJEMO, mada je ovo pre SADASNJOST U KOJU NE MOZEMO DA POVERUJEMO

 • (+10) (-0)

  GLUPI NARODE, 18.09.2014.
  POVEROVASTE DA NAS U LEPSU BUDUCNOST VODE,A SVE MI SE VISE CINI DA CE DOMANOVICEVA PRICA ''VODJA''BITI ZABRANJENA,MNOGI SE PRONALAZE U NJOJ

 • (+3) (-0)

  petar 19.09.2014.
  Skoro sam čuo da je prosek plata u EPS-u 75000 dinara ili na pijaci sam čuo da kafe kuvarica u EPS-u ima penziju 63000 dinara.Našta to liči,to je pljačka.Oni imaju toliki monopol da strujomer koji ja kupujem prelazi u njihovo vlasništvo.Takođe ako se pokvari onda ti koji si ga kupio moraš i da ga popraviš.To je prosto rečeno mafija kojoj se treba ozbiljno suprotstaviti i prestati sa plaćanjem struje sve dok vlada ne uvede red u ovoj organizaciji i da počnemo ako je moguće da zivimo kao normalan svet da zivimo.Ovako ne ide.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима