Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ускоро почиње принудна наплата струје

rss

17.09.2014. www.efikasnost.org

Светлана Манић, заменик председника Коморе извршитеља, најавила је да ускоро почиње принудна наплата електричне енергије у Србији.

 
Извршитељи ће покуцати на врата свих домаћинстава која нису измирила своја дуговања
од јула до новембра прошле године. Процењује се да ће на мети извршитеља бити око
100.000 домаћинстава.

"Обраду око 100.000 предмета почели смо крајем августа. Сада обрачунавамо трошкове извршитеља које упућује ЕПС, а 25. септембра извршитељи ће кренути у принудну наплату", нагласила је Светлана Манић. 

Извршитељи ће прво дужницима доносити закључке у којима ће бити наведени основни дуг, камата и трошкови извршења. Ако се закључак не уручи током првог покушаја, а евентуално ни 15 дана касније, онда се заључак објављује на огласној табли суда. После тога извршитељи имају право на принудну наплату дуга. 

Прво ће се стављати административне забране на плату и пензију. Уколико дужници немају приходе, провераваће се стање рачуна у банкама, а наплата се може извршити и пленидбом покретне имовине - аутомобила, мотора. А могућа је пленидба и непокретне имовине, свега осим: фрижидера, кревета, шпорета, кућни хљубимаца, ордења, медаља.

Поред трошкова електричне енергије и камате, дужници ће морати да плате и трошкове принудног извршења, који за дуговања до 30.000 динара, износе фиксних 4.200 динара.

 


# аутомобил
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима