Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Уређена железничка станица у Житковцу

rss

25.07.2022. Л. Јовановић

Акција на уређењу железничке станице у Житковцу и парка преко пута Основне школе „Вук
Караџић“ у Житковцу организована је у недељу 24.јула 2022.године од 7 часова ујутру и трајала је
до 11,30 часова акцијама у Нозрини и Лужану.

Уређена железничка станица у Житковцу

Учесници ове велике и несвакидашње добровољне радне акције били су чланови Клуба бригадира „О*РУК генерација“, Клуба „Хумано срце“, Удружење бораца, Еколошког друштва Колибри и Удужења „Завичај“ из Житковца.

Укупно је у акцији учествовало 14 волонтера, вредни људи широког доброг срца, чије ангажовање је наишло на општу подршку грађана Житковца, али и бројних путника Железнице Србије.

Порастом цена аутобуског превоза број путника возовима је значајно повећан, јер цена повратне карте возом од Алексинца до Ниша је мање од 300 динара, док за превоз аутобусом треба одвојити и више од 800 динара.

Вредне руке покосиле су високу траву поред станице и са колосека, посечене су гране и скупљен шут, пластичне кесе и флаше, лименке, суве гране, окречена су сва дрвећа, жардињере и офарбана ограда и једна једина клупа колико има на станици и очишћене су обе чекаонице.

едино није уређиван спољни санитарни чвор који је право ругло железничке станице и самог центра вароши Житковац, којим треба хитно да се позабави железнички сектор, а морала би и надлежна санитарна и комунална инспекција општине и округа.

Акцијаши нису те недеље уређивали само Житковац, већ су се преселили и у Нозрину и Лужане.

У Нозрини су уредили и очистили простор око народне чесме изворске воде испред домаћинства Јовановића, где је било шута за неколико препуних врећа.

Крај недељне радне акције завршен је у Лужану где су акцијаши покосили и очистили комплетан простор око споменика борцима свих ослободилачких ратова Србије.

Посебан утисак сви учесници носе због изузетно топле и срдачне добродошлице у свим насељима у којима су уређивали објекте и свуда су почашћени кафом,соком,а на крају и чашом хладног пива.

Сви учесници акција награђени су мајицама „О*РУК генерације“, а било их је највише из Алексинца, Житковца, Врћеновице,Грејача, Лужана, Честе, Вакупа и Моравца.

Заказали су наредну добровољну радну акцију за август на уређењу простора око Цркве „Свете тројице“ у Горњем Адровцу.


# Житковац Хумано срце железница Радна акција Уређење
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима