Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Убили му свињу, кољу га таксом

rss

11.09.2017. Вечерње новости

Случај из Мозгова крај Алексинца показује немоћ обичног човека пред правосуђем. Седам година траје спор око убијене крмаче, епилога још нема. Усмрћена коцем, носила је седам прасића

Убили му свињу, кољу га таксом

После тачно седам година суђења Основни суд у Алексинцу првостепено је пресудио да Братиславу Цветковићу из Мозгова комшије треба да исплате 24.652 динара на име надокнаде штете за убијену свињу сорте вијетнамска, и то са каматом од 22. јуна ове године.

Пошто је пресуђени износ далеко мањи од оног који је Братислав потраживао, уложио је жалбу, али је уследио шок. Траже му да плати таксу од 34.300 динара!

Братислав је свестан да његов "правосудни случај" није усамљен, али је, каже, свакако "тужан и смешан".

- Нема логике да спор траје седам година када је још 2010. године мој покојни комшија Петроније прекршајно кажњен због злостављања животиње, односно моје свиње која је носила и седам прасића. Једноставно, убио је дрвеним коцем. Током процеса тужени је преминуо па смо наставили да се судимо са наследницима да би ми надокнадили штету. И ето, пресуђено је да ми је причињена штета од 200 евра и то без камате за ових седам година. Па како онда да се не жалим - јада се Братислав, који је, иако тешка срца, ипак платио таксу.

Иначе, такса је обрачуната на основу вредности спора, односно суме коју Братислав потражује у својој тужби, а не на основу износа који му је првостепеном пресудом досуђен.

Вечерње новости


# Мозгово Вечерње новости свиње Братислав Цветковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима