Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Студенти дали решење за уређење парка “Брђанка” у Алексинцу

rss

25.07.2018. Јужне Вести

На конкурсу за идејно решење партерног уређења парка “Брђанка”, који је расписала Општина Алексинац, победио је петочлани тим студената Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу. Њихови предлози биће искоришћени, кажу у Општини, а парк ће се сређивати у наредним годинама.

Студенти дали решење за уређење парка “Брђанка” у Алексинцу

Конкурс је расписан у марту, а најбоље идеје, према оцени жирија, осмислио је тим који су чинили 23-годишњи студенти Николета Петровић, Немања Ранђеловић, Борис Ранчев, Ана Анђелковић и Лазар Јовић.

Задатак није био детаљно образложен, тако смо имали слободу да од садржаја уведемо оно што мислимо да је неопходно за ту локацију. Определили смо се да главну улогу имају терени за мини-голф и голф кафе, а смисли смо и летњу позорницу, разна игралишта за децу и просторе за окупљање старијих суграђана - објашњава студенткиња Николета Петровић.

Каже да је њихова идеја уређења парка, који има површину од око 13 хектара, прилагођена свим генерацијама, а верује да ће се већина њихових предлога и искористити.

Сама победа на конкурсу много значи, док је чињеница да ће то бити реализовано велика мотивација за нас као студенте и верујем да ће нам значити и као препорука за запошљавање - објашњава Николета.

Да је конкурс за идејно решењепрви корак у уређењу “Брђанке” истиче Далибор Марковић из одељења за урбанизам Општине Алексинац.

Прво смо желели да прикупимо идеје и добили смо стварно изузетна решења и нека од њих ће свакако бити имплементирана. Сада остаје да се прикупит пројектна документација и да наш тим све склопи у идејни пројекат - објашњава Марковић.

Он објашњава да ће за све те процедуре бити потребно времена, те да очекује да документација и идејни пројекат бити завршени следеће године, а да ће се тек након тога кренути у реализацију.

До сада се углавном уређење овог парка радило ад-хок, па смо желели да некако заокружимо причу и да то буде нека јединствена целина - објашњава Марковић.

Првонаграђени студенти добили суд Општине као награду лаптоп, другопласирани тим је добио таблет рачунар, а трећи курс 3Д штампе.

Аутор:Ј. Ц. М. Извор:Јужне вести


# Брђанка Јужне вести Далибор Марковић идејно решење
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима