Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Стање се није погоршало након увођења ванредне ситуације

rss

04.08.2020. Јужне вести

Од последњег пресека када је саопштено да је за 10 дана било 70 новооболелих од вируса корона у Алексинцу, тестирано је 62 грађана, од којих је 23 било позитивно, каже директор Опште болнице Горан Видић. Резултати се очекују за још око 100 тестираних, а Видић каже да се стање није погоршало од увођења ванредне ситуације у овој општини.

Стање се није погоршало након увођења ванредне ситуације

Након што више од месец дана није било Алексинчана позитивних на корону, нагло је повећан број оболелих и зато је од 1. августа у Општини на снази ванредна ситуација.

Од 23. јуна до краја јула било је 90 новооболелих грађана, те су мере пооштрене.

Према последњим резултатима ПЦР тестирања од 30. јула, још 23 Алексинчана је позитивно на вирус, каже директор Опште болнице Горан Видић, од 62 тестираних.

Јуче је тестирано 35 пацијената, а данас 64, резултате очекујемо. У односу на претходни извештај стање се није погоршало, одржава се на истом нивоу, а о резултатима тестирања од јуче и данас доставићемо податке када буду пристигли - наводи Видић.

Председник Општине и командант Штаба за ванредне ситуације Ненад Станковић каже да је општа оцена да се ситуација мало стабилизовала након увођења ванредне ситуације. Колико ће она бити на снази зависи од броја новооболелих наредних дана.

Пратимо ситуацију и на основу тога ћемо да одлучујемо, сад смо мало заоштрили неке забране у односу на оне које је донео републички штаб - додаје Станковић.

Ванредна ситуација проглашена је због неповољне епидемиолошке ситуације и ширења короне, па је од 1. августа у Алексинцу забрањено окупљање више од 5 особа уколико није могуће да буду на дистанци од два метра.

Угоститељски објекти у затвореном могу да раде од 7 до 20 сати, а баште до 23 сата.

У затвореном простору јавне установе, јавна предузећа, привредна друштва, банке, поште, трговински објекти, тржни објекти, кладионице, верски објекти и друге радне организације увести обавезно ношење маски и/или визира уз редуковање броја људи на одређеном простору како би се дистанца од 2 метара испоштовала. У јавном превозу свих врста примењивати све прописане мере Републичког штаба за ванредне ситуације - наложио је Штаб.

Рад козметичких, фризерских, салона лепоте, фитнес-центара и теретана мора да буде организован уз све мере заштите, а наџор над свим прописаним мерама ради Одељење за инспекцијске послове Општинске управе у Алексинцу.

Извор


# председник општине јавна предузећа Ненад Станковић Горан Видић коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима