Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сами себе бирали у Црвеном крсту?

rss

27.07.2014. Душан Остијић

Наком што смо објавили делове писма Удружења добровољних давалаца крви Храбро срце, до нас су стигле нове и занимљиве вести о дешавањима у алексиначком Црвеном крсту.

Сами себе бирали у Црвеном крсту?

Кренимо редом.

У избору новог руководства Црвеног крста јако важну улогу има кадровска комисија. Та комисија доноси две јако важне одлуке. Предлаже чланове Управног одбора и предлаже састав организација чији ће представници чинити скупштину Црвеног крста.

У кадровској комисији Црвеног крста се налазе:
Топлица Ђорђевић
Драган Јовановић
Анита Соколов

Та кадровска комисија је донела одлуку о члановима Управног одбора. Између 7 предложених чланова Управног одбора, предложили су сами себе за представнике, па ће у будућем управном одбору бити и двоје чланова комисије, Драган Јовановић и Анита Соколов. Такође, занимљиву одлуку су донели, јер су за кандидата за скупштину Црвеног крста Србије изабрали такође члана комисије Топлицу Ђорђевића.

Што би наш народ рекао Бог је прво себи стврио браду.

На другој страни у писму Удружења добровољних давалаца крви Хумано срце такође стоје примедбе око избора будућих чланова руководећих тела. Наводе да је Драган Јовановић високо позициониран функцикнер локалне власти јер обавља функцију начелника једног од сектора општинске управе, и високи је функционер СНС-а. По статуту Црвеног крста не сме се у управљачка тела Црвеног крста бирати особа која се налази на високој позицији локалне или републичке власти или функционер политичке странке, па се тиме оспорава његова функција у управно одбору Црвеногмкрста Алексинац.

Алексинац.Нет ће наставити да прати ову тему.

 

Коментара: 3


# Црвени крст Алексинац.Нет Топлица Ђорђевић Анита Соколов Драган Јовановић
@aleksinacnet @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-3)

  hrabro ili humano? 27.07.2014.
  Dusane ili Vukane objasni citaocima da li se radi o ''Hrabrom'' ili ''Humanom'' srcu?

 • (+5) (-3)

  vlada 28.07.2014.
  Ej ,bre ,taj Dragan Jovanović- Lera je bio u zatvoru zbog manipulacija u Crvenom krstu . Ali vratili se JUL- ovci i svi oni iz devedesetih , pa ponovo haraju Srbijom

 • (+1) (-0)

  drakce3 02.08.2014.
  Po onoj staroj: "Tim koji dobro igra, ne treba menjati". Oni možda misle da dobro igraju, pa...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима