Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сами поправљају пут у селу да дозову надлежне

rss

27.07.2016. Јужне вести

Да више не могу да чекају да надлежни реше њихов проблем показали су становници села Рутевац код Алексинца, који су узели лопате у руке и на оштећеном путу у селу попунили око 400 рупа и једну деоницу напунили бетоном јер за асфалт, кажу, немају довољно пара.

Уклонили и шипражје, грање и корев који су прекривали пут; фото: Б. П.

А и за овај посао су новац прикупљали сами, њих осморо је за радове организовало још 50 својих комшија, а "донацију" добило од стотинак мештана.

Нико од ових вредних људи, па чак ни организатори радне акције, не желе да се у медијима помене њихово име, не зато што се, кажу, икога боје, већ зато што нико од њих не жели заслуге само за себе.

Уз многе друге проблеме, највеће главобоље нашем селу задаје локани пут који је у катастрофалном стању и дуго није био обнављан. Били смо приморани да се сами организујемо крамповима и лопатама - прича један мештанин Рутевца.

Осим што су изравнали пут, очистили су га од грања и корова који су прекривали његов већи део.

Мештани су на идеју о овој радној акцији дошли пре месец дана, рад су почели претходног викенда, а наставак посла их очекује од понедељка.

Надају се да ће ово што су урадили подстаћи надлежне из Општине Алексинац да посете ово село у долини Јужне Мораве и сами се увере у каквим условима око хиљаду Рутевчана живи.

Истичу да сви редовно измирују своје обавезе према Држави и од ње и локалне самоуправе очекују да им заузврат за почетак поправе расвету на сеоском игралишту. То ипак не могу сами.


# Рутевац асфалт пут рупе иницијатива
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима