Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сајам нумизматике одржан у Алексинцу

rss

06.12.2015. С. Марковић

Велики годишњи сајам нумизматике и колекционарства одржан је у Алексинцу 6. децембра у угоститељском објекту „Кафана код Уроша“.

Сајам нумизматике одржан у Алексинцу

Организатор овог сајма је било удружење архео аматера Србије у коме се налази локално удружење Алексинчана.

Ни хладно време, ни чудан изложбени простор (без стује и грејања), није спречио активисте овог одружења да се окупе и размене своја искуства. На сајму су учествовали ии гости из Ниша, Књажевца, Зајечара, Кучева и других околних места.

На изложбеном простору посетиоци су могли да разгледају и набаве разне експонате и предмете из традиционалних области колекционарства – филателије (поштанске марке и поштанска историја), нумизматике (метални и папирни новац ван оптицаја, као и стари вредносни папири), фалеристике (ордење, значке и војне ознаке), старо оружје (бодежи, бајонети, сабље, кубуре, кремењаче) и друго.

На сајму су могли да се виде и стари сатови, накит, антикварно посуђе и предмети од сребра, керамике, порцелана и кристала, књиге, уметничке слике и графике, и још много других старинских и уникатних предмета.

На сајму ће бити продајни штанд метал детектора реномираних произвођача.

По речима председника алексиначке организације архео аматера Србије Саше Вељовића, овакви скупови ће се убудуће одржавати најмање три пута годишње у различитим периодима године.

 


# сајам нумизматика Саша Вељковић Код Уроша кафана
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима