Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Родитељи села Сухотно траже организован превоз за децу до обданишта

rss

18.09.2020. Јужне вести

Да за децу из алексиначког села Сухотно нема превоза до обданишта које је удаљено 6 километара и налази се у месту Житковац, тврди један од родитеља. Родитељи захтевају од надлежних, како каже, да као и околна села и њихова деца добију организован комби.

Илустрација / Фото: Alicja - Pixabay

Из Општине на ове тврдње кажу да су родитељима понуђене две могућности, да се обезбеде месечне карте за аутобуски превоз деце или да им се покрију путни трошкови за један аутомобил, те су они, како кажу, изабрали другу.

Од овогодишњег поласка у вртић, родитељи из села Сухотно се суочавају са проблемом превоза деце до обданишта. На релацији Житковац-Сухотно, где се налази обданиште, саобраћа само један аутобус у јутарњим часовима, тврди родитељ, а због посла не могу да превозе децу сваког дана, те се сналазе, каже, како знају и умеју.

Сналазимо се, комбинујемо превоз како ко може, плаћамо неког, али то није дуготрајно решење. Од тог места смо удаљени 6 километара и нама нису обезбедили никакав превоз, а околна села исто из тог вртића, имају превоз за децу, а ми не- прича овај родитељ.

Како вртић захтева да се напишу три особе које могу да преузму или предају децу, каже да је и то велики проблем.

Три особе да буду константно исте, то је немогуће. Проблем нам је и што је та настава обавезна, да би дете могло да упише основну школу - наводи родитељ.

Иако су од обданиша тражили да им обезбеде превоз комбијем, којим превозе и децу из околних села, наводи да је одговор био да ће упутитит захтев председнику Општине, а да је све само на речима остало већ три недеље.

Из Општине кажу да су сви родитељи могли да бирају месечне аутобуске карте за превоз или да им покрију трошкове горива за један аутомобил, наводи за Јужне вести ПР Општине Алексинац Стефан Ђурић.

Родитељи су се одлучили за другу солуцију, дакле, да им се покрију трошкови горива- каже Ђурић.

Из Општине нису објаснили шта када аутобуског превоза нема, зашто и деца из села Сухотно немају превоз организованим комбијем до обданишта и да ли бити обезбеђен.

Извор


# Житковац аутомобил Стефан Ђурић Доње Сухотно Горње Сухотно обданиште
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима