Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Последње вече михољских сусрета села

rss

03.09.2022. Никола Митић

Последње вечери такмичарског дела михољских сусрета села на територији Општине Алексинац званично су затворени синоћ у Центру за културу и уметност у Алексинцу.

Последње вече михољских сусрета села

Домаћин ових сусрета била је Месна заједница Гредетин а у госте је дошло Културно уметничко друштво "Бисер" из Дражевца и Удружење грађана Радиност из Алексинца.

Удружење грађана Радиност се представило ручним радоволим, разним ђаконијама и поставком својих радова. Домаћице месне заједнице Гредетин су спремиле богату посну трпезу, поред храбе изложили су разноврсну декорацију као и ручне радове.

Пето и уједно последње вече овогодишњих михољских сусрета села отворила је здравица и то у изведби Младена Вујановића из куда Бисер из Дражевца, уследило је обраћање Лидије Ракоњац испред организатора и доделила захвалнице за учешће вечерашњим актерима.

На ред су дошле и игре из Црне Траве у изведби поменутог куда, уследила је и песма по мотивима народне музике у изведби Наташе Николић. Народни обичај "враголасте девојке" је извео старији ансамбал куда Буковик из поменутог села, на вечерашњем репертоару су били и изворни инструменти труба и хармоника, хармонику је свирао Дејан Голубовић а трубу Младен Вујановић.

Уследила је игра и то се поменути куд преставио играма из околине Ниша. На самом крају публици и жирију се обратила Живица Видановић председница поменутог удружења и казала нешто више о свом удружењу и представила манифестацију "Вредне руке" која се одржава за дан Општине Алексинац 5. Јуна.

Лидија Ракоњац се још једном обратила посетиоцима и званично затворила такмичарски део манифестације михољски сусрети села. О финалном догађају и проглашењу победника читаоци Алексинца Нет биће благовремено обавештени.


# Гредетин Лидија Ракоњац Бисер КУД михољски сусрети села месна заједница Гредетин
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима