Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворено писмо Биљане Дачић директору Дома здравља

rss

15.12.2015.

Отвореним писмом, јавности се обратила др Биљана Дачић.
Повод писма је био инцидент у алексиначком Дому здравља.
Писмо преносимо у целости без икаквих корекција.

Отворено писмо Биљане Дачић директору Дома здравља

Поводом недопустивог и крајње непримереног понашања Др Бојана Илића, Ви као директор Дома Здравља – Алексинац нисте ништа предузели против дотичне особе.

Сличним писмом сам се обратила правној служби Ваше установе, али одговор нисам добила. Зар је могуће да нећете ништа да предузмете поводом оваквог понашања једног интелектуалца, доктора, чак педијатра.Поред озбиљних повреда које сам задобила ударцем цокулом, након тога услед претрпљеног стреса и погоршања општег здравственог стања у виду хипертензије, хипергликемије, аритмије, хематома на месту ударца и десној надколеници Ви ћутите. Морате признати – претња смрћу у четири ока једног разјареног и болесног човека не може се заборавити никад, а онда ударац ногом – од позади у међуножје, као кад истерујете непожељног пса из куће ( и заштита животиња као организација би реаговала на тај поступак), а Ви и даље ћутите, наводно прикупљате податке. Питам Вас докле?

Тај облик понижења не могу да схватим, ни после 10 дана не могу да се саберем. Не заборавите, то је могло да се деси и Вашој супрузи, имате женско дете, да ли би остали неми и тако тајанствено ћутали? Питам Вас најлепше шта бисте Ви тада урадили за своје и како би се тада понашали? Да ли би и даље ћутали без икакве реакције уз речи «прикупљам податке». Сматрам да имате довољно доказа, шта Вам још треба? А имате слику где пуши лулу урађену, као и у Вашем телефону, 2. Имате доказ просторије у којој се то догодило, 3. Снимак камера где трчим ходником, полицајце који су дошли 4. Извештај из полицијске документације о времену и догађају; 5. Лекарско уверење о повреди на раду; 6. Долазили сте у собу 85 – полуинтензивна нега – интерно оделење – Алексинац где сам лежала три дана, 7.хематом на надлактици сам Вам показала- остале нисам из пристојности али су описани од стране хиругра, гинеколога и интернисте.

Зар је 7 доказа мало?

Очигледно да нисте хтели да ме саслушате и заштитите као директор, иако сам га пријавила да пуши и пије алкохол на радном месту. Увек и само увек сте веровали Др Марини, а она је лагала као што увек чини. Верујем да 99% кумовала целом овом догађању, својим доласком за начелника завадила је докторе и сестре међусобно. Поједине али «њене сестре» су недодирљиве. Знала је да Др Бојан пуши – пре подне преко пута саветовалишта – одакле се осећао увек мирис, поподне да то чини у соби за одмор и обедовање ( била је обавештена преко њених сестара. Сваки пут је то радио до подне кад сам са њим у смени ( за редом нас стављала 3 месеца да радимо заједно по подне).

Сваки пут је чекао да ја одем на паузу, па да се дошуња са лулом, баш у то време ; колико пута нисам ни дојела ни попила кафу, излазила бих.

По некад је била ту и моја тимска сестра – Лела, када бих јој рекла «Лела он пуши овде лулу» - њен одговор је био – Па да! Кад год она није била ту ту вербално ме је нападао. Нисам имала разумевања од Вас, слушали сте Марину. Када ми је сестра Наташа мењала терапију за дете самоиницијативно а ја пријавила – ћутали сте! То је Маринина тимска сестра не смет њој ништа да фали.

Закључак: Сви сте знали од начелника, главне сестре, особља до чистача да он пуши и пије на радном месту и сви су ћутали.

Зашто сте ослободили главну сестру задужења за стоп пушењу – јер сте знали да пуши!

Можда је за Вас ово досадно, неважно апсолутно као и до сада што је било и до сада што је било када сам ја у питању, али знајте борићу се свим правним средствима дадокажем и прикажем истину. Баш зато сам и члан СНС, много пре Вас зато што верујем премијеру Вучићу – не заборавите његове речи – „Истина је једна, за њу се треба борити“.

Надам се да ће бар мало ово моје писмо да покрене Вашу савест и да после овог писма ставите прст на чело без обзира на Ваше емоције.

С поштовањем као и увек
Др Биљана Дачић Николић,
Дана: 12.12.2015


# Дом здравља Родољуб Живадиновић Биљана Дачић Николић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима