Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општина Алексинац се прикључила кампањи “Детињство, не брак”

rss

13.07.2021. Општина Алексинац

Општина Алексинац се прикључила кампањи “Детињство, не брак”, која има за циљ да скрене пажњу јавности и професионалаца на проблем дечјих бракова.

Општина Алексинац се прикључила кампањи “Детињство, не брак”

У фебруару 2019. године на иницијативу Координационог тела за родну равноправност и УНИЦЕФ-а основана је Национална коалиција за окончање дечјих бракова.

Коалиција представља заједницу појединаца, институција и организација који заједно раде на јачању опција безбедног избора за девојчица, нарочито девојчица ромске националности, да доносе властитите безбедне изборе о животу и будућности, као и на оснаживању жена и мушкараца, родитеља, као и будућих родитеља, да мењају постојећу праксу дечијих бракова. Дечији и рани бракови представљају грубо кршење права деце, посебно девојчица, занемаривање, одузимање права на детињство, образовање, правилан и потпун развој и слободу избора, а често је присутно и злостављање. Ако се садашњи тренд настави, 150 милиона девојчица у свету ће ступити у брак пре навршене 18. године живота у следећих десет година, угрожавајући свој лични развој и благостање.

Да бисмо пружили истинску подршку и заштиту и тиме активно доприносили окончању дечијих бракова, потребно је да се сви укључимо.

Коалицију за окончање дечијих бракова чине представници министарстава, институција, међународних организација и организација из Србије, а Коалицијом копредседавају Координационо тело за родну равноправност и НВО Тернипе.

Коментара: 1


# општина Роми дечији брак
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+9) (-)

    z 13.07.2021.
    Šta ima da se skreće pažnja javnosti, pa nije čitava javnost ta koja ugovara brakove među decom, zna se koja to populacija radi, pa onda lepo u njihove mahale pa njima skrećite pažnju. Na pogrešnom mestu ste usmerili energiju. Oni teško da će da čitaju ove vesti.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима