Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Од данас маске обавезне и на отвореном

rss

16.10.2020.

"Свуда, стално и сви", каже Дарија Кисић Тепавчевић након одлуке Кризног штаба да је ношење маски обавезно и на отвореном, као и да ова одлука ступа на снагу одмах. Најављује строжу контролу, али није објашњено да ли има санкција, ко ће их спроводити и какве ће бити.

Фото: архива

Физичка дистанца и ношење маски се показало ефикасним свуда у свету и то су мере које спашавају животе, каже Кисић Тепавчевић.

Маске треба да носимо сви, стално и у свакој прилици, укључујући и отворене просторе. То је мера за коју се показало да је изузетно ефикасна и које би требало да се придржавамо. Да бодримо и подстичемо једни друге да примењујемо ову меру, зато што је изузетно ефикасна - рекла је Кисић Тепавчевић.

Новина је и да сви услужни објекти треба да имају одговорно лице које ће се старати о томе да се стриктно спроводе све превентивне мере.

Апелујемо на све појединце који до сада нису схватили значај превентивних мера да због свих нас то учине, да ће тако заштити и себе и своју породицу. Сви имамо своју значајну улогу у борби против овог вируса и зато свако од нас треба и да опомиње и да подстиче све људе око себе да се придржавају ових превентивних мера - каже Кисић Тепавчевић.

Остале одлуке Кризног штаба, појашњава Кисић Тепавчевић, тичу се и оштрије контроле досадашњих мера.

Број оболелих полако расте. Ситуација јесте много повољнија него у свим земљама у Европи, али то не треба да нас теши, јер овај вирус има велики потенцијал брзог ширења и на нама је да до зауставимо. Мере које смо данас донели јесу да се пооштре све досадашње мере у смислу контроле њихове примене. Иако је ограничење окупљања било до 30 људи, било је примера практично у свим градовима да су била организована различита славља и окупљања. Од данас се издаје забрана локалним самоуправама да дозвољавају такву врсту окупљања - рекла је Кисић Тепавчевић.

Подсетимо, последња два дана званична цифра новозаражених короном у Србији било је преко 200, што је први пут после два месеца.

Извор


# коронавирус др Дарија Кисић Тепавчевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима