Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кризни штаб разјаснио шта ће све бити затворено до понедељка

rss

16.03.2021. Н1

Кризни штаб потврдио је у саопштењу да ће од среде до недеље важити епидемиолошке мере које су важиле и претходног викенда, које предвиђају затварање угоститељских објеката и тржних центара и омогућавање рада прехрамбених радњама, апотекама и бензинским пумпама.

Фото: архива

„Од вечерас у 20 часова, односно 21 час, биће затворени сви угостителјски објекти, (кафићи, ресторани, барови), тржни центри, све продавнице (осим продавница прехрамбене делатности), биоскопи, музеји, галерије, козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, вежбаонице, фитнес центри, базени, балони за спорт. Такорећи, током наредних дана на снази ће бити епидемиолошке мере као и претходног викенда“, наводи се у саопштењу.

Кризни штаб је навео да се мере затварања не односе на предузећа, фабрике и њихове интерне организације рада и пословне активности, а у уобичајеном радном времену биће отворени сви шалтери државне управе, поште, банке, осигуравајућа друштва, мењачнице…

„Идентично као и за викенд, објекти на које се ово ограничење рада у наредним данима не односи и којима је дозволјено да раде и током викенда су апотеке, ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације и ветеринарске апотеке. Трговински објекти у којима се продају прехрамбени производи, пијаце, зелене пијаце, продавнице сточне хране, пет шопови…“, наводи се.

У саопштењу се додаје да ће радити и самостални малопродајни објекти у којима се куповина обавлја без уласка у објекат, односно киосци и трафике, затим услужни објекти које не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројача, столара, вулканизера, техничких прегледа, ауто-перионица, хемијског чишћења и других.

Ресторани и барови хотелских и других смештаја биће отворени исклјучиво за госте који имају пријавлјен боравак у том хотелу, док шалтер продаја хране у ресторанима, као и шалтер продаја кафе и пића у локалима на шеталиштима није дозволјена.

Влада је саопштила да ће надлежне инспекцијске службе и комунална милиција строго контролисати поштовање епидемиолошких мера, и апеловала на личну одговорност свих грађана.

„Све мере уводе се ради заштите здравлја становништва и свођења социјалних контаката на минимум али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву“, додаје се.

Извор


# коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима