Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Избор нових чланова месне заједнице Алексиначки Рудник

rss

29.01.2020.

У недељу 26. јануара 2020 године, одржани су ванредни избори у Алексиначком Руднику, бирали су се нови чланови савета месне заједнице. После одличног одазива бирачког тела, гласала је трећина житеља овог насеља, стигли су и резултати.

Избор нових чланова месне заједнице Алексиначки Рудник

Након великих проблема који су стварали одређени незадовољни људи, и расписаних ванредних избора, испоставило се да грађани и даље верују кандидатима који су већ водили МЗ у претходном периоду. Разумемо и незадовољство, али насеље се бори са проблемима који су се последњих тридесетак година нагомилавали, па све одједном није могуће решити. Али, треба и мало стрпљења јер су резултати полако видљиви, и биће их све више!

Након првог заседања, за председника је поново изабран Ђорђе Дурмисевић, за потпреседника је изабран Зоран Тасић, за записничара је изабрана Марија Паповић.

Куриозитет ових избора је била и промена одређених правила. Уместо 13 чланова који су бирани до сад, сада се бирају 7. На састанцима је довољно да присуствују 4 члана да би имали већину, и изгласали предлог.

Да би становништво било благовремо обавештено о новим потезима, МЗ је одлучила да формира тзв групу "Ал. рудник у срцу". Њу формирају чланови новог савета МЗ. Администратор ће благовремено информисати мештане и све друге људе који воле Ал. Рудник. А биће и писмених обавештења за оне старије генерације.

Група ће се бавити радом МЗ Ал. Рудник. Мештани ће бити обавештавани о сваком поднетом захтеву, молби, сваком одговору на исту, свему што се планира у даљем периоду... Све што буде реализовано, биће пропраћено на адекватан начин и биће дато на увид.

Овде смо јер искрено волимо наше насеље, без икаквог интереса или скривене намере, ту смо јер смо у насељу провели највећи и најлепши део свог живота. Позивамо мештане да и они из истог разлога прате ову групу, а ми ћемо услишавати њихове сугестије и потрудићемо се да радимо за боље сутра свих нас! Замолили би смо вас и да будете део ове приче без вређања на било којој основи или сакривене сујете, јер ће у складу са законом бити реаговано, без икаквих изузетака. Свако добро, добри људи!

Аутори текста, чланови МЗ: Зоран Тасић и Марија Паповић

Коментара: 0


# Алексиначки Рудник Зоран Тасић месна заједница
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима