Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Потресна исповест Феђе Стојановића о смрти сина Уроша: Два дана се није јављао, а онда га је пријатељ пронашао...

rss

26.09.2017. Блиц, Курир

Редитељ Урош Стојановић преминуо је у Лос Анђелесу, где је живео последњих година, а његов отац, познати глумац, скрхан болом, каже да се све десило изненада, те да нико није ни слутио да ће их задесити оваква несрећа. Претпоставља се да је Урош издахнуо од последица инфаркта.

Потресна исповест Феђе Стојановића о смрти сина Уроша: Два дана се није јављао, а онда га је пријатељ пронашао...

Глумац Феђа Стојановић (69), рођени Алексинчанин, пролази кроз најтежи животни тренутак. У недељу ујутру из Америке су му јавили да је његов најстарији син Урош Стојановић (44) заувек затворио очи. У исповести популарни глумац дрхтавим гласом поручује да није могао ни да предосети да ће уместо срећних вести о новом пројекту његовог мезимца из Лос Анђелеса дочекати позив Урошевог пријатеља са страшном вешћу.

"Није му било добро, недељу дана није се уопште осећао здравствено како треба. Последња два дана се није јављао, онда је његов пријатељ отишао до њега у стан и пронашао га како лежи без свести и дисања. Очигледно да је био инфаркт у питању, јер је до пре неколико месеци ишао на прегледе и било је све у најбољем реду. Нису нашли никакве тегобе или било шта томе слично. Јако ме је погодила смрт, све се десило веома брзо и изненада", са тешкоћом у гласу говори Феђа Стојановић, који у тренутку нашег разговора у породичном дому прима изјаве саучешћа.

Поручује да нико није могао да предосети да ће доћи до овакве ситуације, јер је Урош увек био весео и срећан, а обожавао је да ради на филмским пројектима.

"Стално смо се чули, све је било у најбољем реду. Био је у припреми за филм који је коначно требало да снима, неколико дана пре него што ће се све ово десити добио је потврду да почне да ради на филму. Ето то му се десило и није дочекао да га сними", прича глумац.

Он истиче да његов син није имао проблема са здрављем, због чега их је ова ужасна вест пресекла.

"Нико ни у најгорим сновима није могао да верује да ће се ово десити. Апсолутно, баш изненада. Потпуно нас је пресекло и то нисмо очекивали. Никакве проблеме са здрављем није имао, просто смо изненађени", прича Феђа Стојановић .Глумац још не зна да ли ће његов син бити сахрањен у Србији или Америци.

"Видећемо где ће бити сахрана, о томе треба да се договорим са супругом. Имамо рођаке у Америци, па ћемо са њима да организујемо све што буде требало", каже Феђа Стојановић.

Урош Стојановић је био редитељ и његово највеће дело, када је реч о српској кинематографији, јесте филм „Чарлстон за Огњенку“ који је режирао 2008. године.

Након великог успеха, указала се прилика да своје знање прикаже и ван граница Србије. Добио је понуду да отпутује у Холивуд и тамо настави каријеру.

Потписао је улоге са тамошњом продуцентском кућом и радио на филму „Ел индио“.

Његов успех је препознат у Америци и већ неколико година је радио на филмским остварењима у тој земљи. Често су га називали и уметником без граница јер је то својим радом и показао. Ипак, смрт га је спречила да настави да шири каријеру.


# Феђа Стојановић позориште филм САД Урош Стојановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима