Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ААП копродуцент филма о Рајевском

rss

06.03.2016.

Алексиначко аматерско позориште потписало је уговор са продуцентском кућом Лаки продукција о копродукцији документарно-играног филма којим ће бити обележено 140 година од погибије чувеног руског пуковника Николаја Николајевића Рајевског

ААП копродуцент филма о Рајевском

Режија филма поверена је Горану Ерчевићу, док ће се у главним улогама појавити неки од најбољих српских глумаца: Сергеј, Бане и Тома Трифуновић, Војин Ћетковић, Љиљана Стјепановић, Дејан Тончић, Олга Одановић и други.

У улози наратора појавиће се Иван Бекјарев, док ће неке од улога бити поверене и алексиначким глумцима.

Снимања ће бити реализована током пролећа 2016. на локацијама на Криму, Сент Петербургу, на Шаргану, манастиру Свети Роман код Ђуниса и на територији општине Алексинац, док је би премијера требало да буде организована у Алексинцу, поводом обележавања 140 од погибије Рајевског.

Пуковник Рајевски погинуо је, као добровољац у српско-турском рату, код Горњег Адровца, а на месту погибије је сада прелепа црква посвећена њему. Иначе, према његовом лику Лав Толстој је креирао лик Вронског у роману “Ана Карењина”.


# Ана Карењина Толстој ААП позориште филм Николај Рајевски Свети Роман Горан Ерчевић Иван Бекјарев Војин Ћетковић Дејан Тончић Тома Трифуновић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима