Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Група родитеља упутила писмо министру просвете Срђану Вербићу

rss

17.11.2014.

Група родитеља деце ОШ Љупче Николић, незадовољни одлуком министарства просвете, упутили су писмо министру Просвете Срђану Вербићу

Група родитеља упутила писмо министру просвете Срђану Вербићу

Поштовани министре

Поводом Ваше Одлуке o недавању сагласности на избор директора ОШ Љупче Николић у Алексинцу, професора Леле Стевановић, обраћамо Вам се како бисмо изразили незадовољство и огорчење због те одлуке, у име свих ђака и њихових родитеља, јер сматрамо да Вам све битне информације око процедуре избора нису достављане и да нисте упознати са околностима у локалној самоуправи које су пратиле тај процес, како бисте их реално сагледали и донели коначну одлуку.

Сам процес избора пратимо преко својих представника у Савету родитеља и упознати смо са сваком одлуком, почев од Савета родитеља, преко Наставничког већа, Школског одбора и на крају, Вашом одлуком.

Пропуст у процедури избора чланова Органа управљања из редова запослених, због којих се одбија сагласност, на време је примећен и пријављен и локалној самоуправи, а истовремено је затражено мишљење Министарства просвете. Изабран је нови члан из реда запошљених које је на Скупштини општине и верификован. Просветни инспектор је константовао да је неправилност отклоњена.

Ми се као родитељи осећамо омаловаженим, јер је очигледно да наша реч и наше мишљење ништа не значе, као ни мишљење наше деце и њихових наставника. Стичемо утисак да се сада није размишљало о добробити школе и да ученици нису били приоритет, већ да се иза свега крију политичке игре. Не желимо да наша деца буду марионете локалне политике.

Алексинац је мало место, а школа је ушла у педесет најбољих школа у Србији захваљујући, пре свега, њеним ученицима, учитељима и наставницима, које је успешно водила ова директорка. Школа је након екстерне евалуације оцењена највишом оценом, једина у нашој општини. Сматрамо да је директорка једна врло одговорна особа, максимално посвећена школи, увек отворена за предлоге и захтеве родитеља и ученика и да се иза свих изузетних резултата крије њено успешно вођење.

У време када се смањује број ђака, а самим тим се повећава број технолошких вишкова, број ђака у овој школи неколико година расте, а од радника школе нико није изгубио часове.

Због свега наведеног молимо Вас да поново сагледате Вашу одлуку, имајући у виду да смо ми родитељи мишљења да не треба мешати нешто што успешно функционише и да политици није место у школи.

Подсећања ради, наш премијер је дао изјаву да директори не смеју бити политички  обојени, ако се не варамо. Спремни смо да своје незадовољство искажемо и недоласком деце на наставу, јер сматрамо да тако бранимо њихове интересе и дајемо им лекцију о томе како се треба борити за вредност и истину. Још једном Вас молимо да сагледате угогодишње успехе ове школе и њен опстанак на челу са овом директорком, преиспитате своју одлуку и покажете нам да је интерес ученика Ваш приоритет.

Молимо Вас да нам на ово писмо дате одговор на адресу школе и са назнаком "за Савет родитеља"

 


# Љупче Николић ОШ школе Министарство просвете Лела Стевановић избор директора родитељи Срђан Вербић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима