Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Гимназијалци учесници Међународног педагошког форума Универзитета „Алма Матер“

rss

04.01.2022. Фејсбук

Наставници и ученици Алексиначке гимназије били су учесници Међународног педагошког форума Универзитета „Алма Матер“ чији је суорганизатор у Србији био и Универзитет „Лобачевски„ - вишегодишњи стратешки партнер Алексиначке гимназије

Фото: архива

14. и 15. децембра у Србији је био одржан Међународни форум дипломаца руских и совјетских универзитета «Alma Mater – педагошки». Организатор пројекта је била Фондација подршке хуманистичких и просветних иницијатива «Соработничество» (Русија, Москва). Отварање форума је било у Руском дому у Београду где су се са поздравним речима за учеснике обратили руководилац Представништва Россотрудничества у Србији Јевгениј Баранов, председник Светсве асоцијације дипломаца руских и совјетских универзитета Владимир Четиј, извршни директор фондације «Соработничество» Ала Ларина, директор ИФИЖ ННГУ Лариса Жуковска, начелник одсека развоја међународне сарадње ННГУ Константин Кемајев и руководилац Српског центра ННГУ Ирина Абрамова. Следећег дана, 15. децембра, рад форума је био настављен у организацији гимназије «Лаза Костић», где је учеснике округлих столова топло и срдачно поздравио директор гимназије Вукашин Лазовић.

У активностима форума - дискусионој платформи «Савремени трендови у школском хуманистичком образовању», едјутону «Образовни потенцијал теле-, радио-, интернет-пројеката», округлим столовима и мастер-класима је узело учешће више од 500 учесника из целог света. Посебно интересовање за форум су испољили професори и ђаци партнерских гимназија ННГУ у Новом Саду, Шапцу, Руми, Алексинцу, Нишу и Сремским Карловцима. Према речима начелника одсека развоја међународне сарадње ННГУ Константина Кемаева, одржавање таквих активности је сјајна могућност за јачање позиција руског језика, подршку дипломаца руских и совјетских универзитета у иностранству, њихово ангажовање у научно-образовне и хуманистичке иницијативе Универзитета "Лобачевски" и развој партнерских веза са братском Србијом. Активности су биле спроведене уз подршку Министарства просвете Руске Федерације, Института филологије и журналистике ННГУ "Н.И. Лобачевски", Руског дома у Београду, гимназије «Лаза Костић» (Нови Сад, Србија) и Светске асоцијације дипломаца руских и совјетских универзитета.

Извор


# Алексиначка гимназија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима