Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 8  9  10  11  12  13  14  15 > >>Total: 916  Displaying: 101 - 110

Трећа места за основце са југа на државном такмичењу из српског

Јужне вести 29.05.2019.

На Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном 25. маја у Тршићу, шест ђака основних школа из Ниша, Сурдулице, Власотинца, Алексинца и Врања освојила су треће место.

Опширније

Коментара: 0

Гости Н1: Доказали смо да нисмо лудаци који су умислили да су им деца отета

Н1 24.05.2019.

Први конкретни докази о отмици беба у Србији за родитеље и чланове Комисије Владе за истраживање ових случајева значе много, кажу да се њихов труд исплатио и да више нико не може да их назива "будалама или лудацима који су умислили да су им деца нестала".

Опширније

Коментара: 0

Случајеви несталих беба, трага се за документацијом

РТС 23.05.2019.

Не стишавају се реакције на доказе које је изнела Владина комисија за нестале бебе о случају мушкарца из околине Алексинца, чији је досије о усвојењу нестао у Центру за социјални рад.

Опширније

Коментара: 0

Србију шокирала исповест о крађи беба, близнакиње из Алексинца раздвојене на рођењу

Курир / Ало 22.05.2019.

- Ћеро, време је да сазнаш праву истину, нисам те усвојио већ купио, опрости ми и нађи праве родитеље и сестру, рекао је на самрти Нишлија који је 1981. године усвојио украдено дете.

Опширније

Коментара: 1

Мушкарац из Алексинца у потрази за биолошким родитељима

РТС 21.05.2019.

Члан Комисије Владе Србије за истраживање случајева несталих беба и председник Удружења за истину и правду о бебама Радиша Павловић тврди да се дошло до првих доказа да је беба рођена у болници у Крушевцу 1981. године – украдена. Реч је о дечаку који живи у околини Алексинца и који је по рођењу дат на усвајање.

Опширније

Коментара: 0

Блиц фондација гради нову кућу породици Петровић из Житковца

Блиц 16.05.2019.

Недавно смо објавили причу о породици Петровић из Житковца која живи у оронулој кући са петоро деце. Вест је брзо одјекнула градом и људи су се организовали и породици однели најпотребније ствари. Лепе вести долазе од Блиц фондације која ће уз помоћ донатора да изгради нову кућу за њих.

Опширније

Коментара: 0

Тендер за сечу дрвореда је намештен

Данас 11.05.2019.

Упркос противљењу грађана, прекјуче у раним јутарњим сатима ЈКП Алексинац довршило је сечу дрвореда од 45 стабала, које ће бити замењено стаблима канадског јавора. И док грађани тврде да је на делу прави екоцид, јер су посечена здрава стабла, у општини Алексинац истичу да то није тачно и да су липе уклоњене, јер су извор алергена и „подижу“ тротоаре.

Опширније

Коментара: 4

Јучерашња сеча стабала у главној улици нелегално изведена

06.05.2019.

Јучерашња сеча стабала изазвала је незадовољство великог броја грађана, али и покренула низ питања због којег ће решење проблема на крају бити на суду. Незванично сазнајемо да ће данас у преподневним часовима бити предато неколико кривичних пријава јер по за сада доступним подацима данашња сеча била је у потпуности нелегална.

Опширније

Коментара: 0

Породица из Житковца живи у стравичним условима

Блиц 04.05.2019.

Често смо гладни. Кад устанемо ујутру, дешава се да нема шта да се једе. Боли ме стомак, али истрпим. Највише волим да једем месо, тражим од маме и тате, али кажу - нема. Није то најстрашније. Увече кад легнем да спавам, плашим се да се кућа не сруши на нас…

Опширније

Коментара: 6

Ускоро сајт и Фејсбук страница цркве Светог Архангела Гаврила у Житковцу

Драган Весић 03.05.2019.

Црква Светог Арханглеа Гаврила у Житковцу ускоро би требало да има свој веб сајт и Фејсбук страницу, а о томе ће, ових дана, на састанку, одлучити Црквени одбор који има, заједно са председником и заменицима, 15 чланова.

Опширније

Коментара: 0

<< < 8  9  10  11  12  13  14  15 > >>Total: 916  Displaying: 101 - 110