Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вертикално вртларство – здрава храна из пластичне боце

rss

11.09.2014. Љубица Шаран Биљана Диковић

Са једне стране цене хране све више дивљају, а са друге нас мултинационалне компаније покушавају намамити на све могуће „јестиве“ отрове, од ГМ биљака, клонираног меса, конзерванса, вештачких боја, вештачких витамина, до брзе хране у којој се осим целулозе налазе и тешки метали.

Чињеница је да више не знамо коме да верујемо по питању нутриционизма и ко у ствари зна шта нашем телу највише треба, тако потреба за органском храном постаје питање опстанка. Па ипак органска храна је скупа и до ње се тешко долази, стога нам не преостаје ништа друго већ „ствар узети у своје руке.“ Ево како изгледа једна од најбољих идеја за узгој личног органског воћа, поврћа и зачинског биља. На порталу matrixworldhr пише о овој теми Љубица Шаран.

 Професор Willem Van Cotthem  у свом вертикалном врту од пластичних боца.


Професор Willem Van Cotthem у свом вертикалном врту од пластичних боца.

На You Tube-у можете наћи прегршт идеја за савремено вертикално вртларство, па смо одлучили да вам представимо идеју професора ботанике Willem Van Cotthem-а са Универзитета Ghent у Белгији. Он је са својим асистентима смислио систем који захтева мало простора и који је, најважније од свега посебно једноставан за градњу и одржавање. Вертикални вртови начињени од пластичних боца не само да омогућавају узгој органске хране на посебно малом простору, већ уз помоћ природног филтера „ваш будући врт“ може без икаквих проблема преживети и са водом која није санитарно чиста.

Иако пластика није материјал који би препоручили икоме научне студије су показале како биљке имају јединствени обрамбени систем који не асимилира честице канцерогеног БПА.

Како бисте што лакше били у могућности направити лични ефектни вертикални врт од пластичних боца, молимо вас да погледате следећи видео.

И за крај галерија различитих слика које показују колико је овакав начин узгоја хране ефикасан, без обзира одлучите ли се за узгој у затвореном или отвореном простору.

ПОДЕЛИТЕ ТЕКСТ - РАЗБИЈМО МЕДИЈСКИ МРАК!

http://facebookreporter.org/

10.09.2014. за ФБР приредила Биљана Диковић


# вртларство воће
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима