Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Производња здраве (природне) хране - Пермакултура I

rss

21.09.2017. Сви у село

Повратак на село - Повратак Природи

Оно што је добра вест на ову тему - производње хране је нешто што се зове Пермакутура (тако су назвали популарно ту област) то је један природан поредак, враћање природним принципма, узгајање здраве хране на природан начин, који је само део пермакултурног принципа.

Пермакултура је свесно обликовање (дизајн) и одржавање пољопривредно продуктивних екосустава које одликује биоразноликост, стабилност и жилавост природних екосастава. Пермакултура је хармонична интеграција људи и околине, који на одрживи начин осигурава храну, енергију, склониште и остале материјалне и нематеријелне потребе.

Пермакултура је иновативни оквир за стварање одрживих начина живота.

Ово је једноставан начин производње здраве хране који свако може да примени у својој башти, и да има довољно здраве хране за себе и за своју породицу.

На исти начин на већем простору може да се и комерицијанло производи. Тако чувамо земљу, животиње, и наше здравље, дакле чувамо људе.

Хране има довољно за све , начина има такође. Даке може се без штетне хемије, хербицида, инсектицида, фунгицида. и разноразних препарата штетних по здравеље.

Производимо сами своју храну, јер то је насјигурније данас.

Размишљајући пажљиво како користимо ресурсе – храну, енергију, склонисте и друге материјалне и нематеријалне потребе – могуће је остварити много више у животу, а у исто време трошити мање. Могуће је производити више са мање труда и тако доприносити животној средини и нама самима, за садасшње и будћце генерације.

Стога позивамо све да проуче ову тему, и да крену да производе норману здраву храну, као некада наши преци.

Овде вам прилажемо основне информације

Књига у ПДФ-у:

Увод-у-Пермакултуру

(Клик на плави наслов изнад)

Обавезно градиво на ову тему јесу информације у овом видеу

ШУМА ХРАНЕ (ПЕРМАКУЛТУРА)


# пермакултура шума хране Сеп Холцер
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима