Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Осам јавних позива за субвенционисање пољопривредне производње

rss

14.06.2016. Радио Алексинац

Фонд за развој пољопривреде општине Алексинац расписао је осам нових јавних позива за субвенционисање пољопривредне производње на територији наше општине.

Осам јавних позива за субвенционисање пољопривредне производње

Подстицаји за инвестиције из ових конкурса утврђују се у износу од 50 до 75 процената вредности утрошених средстава, без урачунатог пореза, а у зависности од јавног позива максимални износ подршке по кориснику је 100.000,00 динара.

Финансираће се набавка квалитетних приплодних јуница млечних раса и сименталских говеда, набавка опреме и механизације за припрему, дистрибуцију и складиштење кабасте сточне хране, опреме за сетву, садњу, заштиту биља и наводњавање за воћарску и повртарску производњу, као и садног материјала. Општински фонд за пољопривреду ће учествовати и у набавци противградних мрежа и пратеће опреме, система кап по кап, пластичних фолија, агро текстила, прскалица и осталих средстава и пумпи за наводњавање.

У оквиру овог позива пољопривредници могу да конкуришу и за средства за изградњу стакленика са пратећом опремом, за финансирање материјала за повртарску и производњу јагодичастог воћа, као и за расадничку производњу и цвећарство у заштићеном и полузаштићеном простору.

Прихваћени ће бити и трошкови који се односе на конструкције за пластенике, годишње вишеслојне фолије, фолије и мреже за сенчење, опрему за вентилацију, котлове, горионике и пумпе за циркулацију ваздуха, као и столова за производњу расада.

Пољопривредни произвођачи који желе да обнове или допуне своју механизацију такође ће моћи да рачунају на новац из општинског буџета, док ће пчелари имати прилику да конкуришу за кошнице и осталу опрему потребну за ову производњу.

Расписан је и јавни позив са условима за регрес за премију осигурања за биљне културе и животиње, а подносиоци захтева поред испуњавања општих услова морају имати и доказ о осигурању из неког од осигуравајућих друштава.

Сви услови јавних позива, обрасци захтева, као и време трајања расписаних конкурса могу се преузети у згради Општинске управе, канцеларија број 32, или са званичног сајта општине Алексинац. Ове године издвојено је од 500.000,00 до 1.000.000,00 динара по позиву.


# пчеларство Слађана Милетић субвенције сточарство механизација
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима