Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана трибина за пољопривреднике

rss

09.04.2016. Душан Стевановић, ТВ Ласер

У организацији Удружења пољопривредних произвођача „Ратар-К“ из Алексинца, а уз подршку локалне самоуправе и Нишавског округа јуче је одржана трибина за пољопривреднике у Дому културе у Алексинцу.

Одржана трибина за пољопривреднике

Трибину је отворио Александар Цветковић, начелник Нишавског округа, који је поздравио присутне и у уводној речи нагласио важност пољопривреде као привредне гране, посебно у општинама каква је Алексинац. Алексиначке пољопривреднике је поздравио и Чедомир Ракић, заменик председника Општине Алексинац који је нагласио да Општина Алексинац увек подржава едукативне скупове намењене пољопривредницима, јер се на тај начин уносе новине у пољопривреду овог краја.

На трибини сје говорило о више актуелних, и за пољопривреднике овог краја занимљивих тема, а о њима су говорили стручњаци из разних области. О субвенцијијама у пољопривреди у 2016. години говорио је проф. др Зоран Рајић, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Анита Илић из Задружног савеза Нишавског округа говорила је на тему „Задругарство у региону као пример добре праксе“, док је др Саша Станковић из Пољопривредне стручне службе Ниш пољопривреднике упознао са мерама неге стрних жита и значајем анализе земљишта за успешно гајаење разних пољопривредних култура.

Професор др Саша Петровић, помоћник директора Високе пољопривредне школе у Прокупљу говорио је на тему „Технологија производње сточног грашка, грахорице и луцерке“, док је Оливера Лукачевић присутне упознала са системима за наводњавање.

Интересовање за ове теме показао је велики број пољопривредника из Алексинца и околине, а трибини су, као гости, присуствовали и председник Општине Гаџин Хан, Саша Ђорђевић и председник Задружног савеза Нишавског округа, Миле Давидовић.


# председник општине Чедомир Ракић општина трибина школе пољопривреда Александар Цветковић Гаџин Хан Ратар-К удружење Оливера Лукачевић Задружни савез Зоран Рајић Саша Петровић Анита Илић Саша Ђорђевић Миле Давидовић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима