Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Формула наде", за посао у аграру

rss

18.03.2011. Извор: Б92

"Формула наде", мултимедијално издање Б92 чији је аутор Захарије Трнавчевић, нуди низ решења за незапослене који имају неко имање.

У Србији све више људи остаје без посла и са малим шансама да ће други посао наћи како би себи и својој породици обезбедили будућност.

У "Формули наде" се могу наћи бројне корисне идеје, савети и подаци о томе коме да се заинтересовани обрати за савет како започети сопствени бизнис у пољопривреди.

Како успешно гајити јагоде у стакленицима, крушке, колико може да се заради гајењем трешања, колико пара треба да отпочињање узгоја печурака и када ће се инвестиција вратити, кога контактирати да помогне знањем.

Одговори на та питања и низ других идеја се налазе у "Формули наде", пакету за самообразовање, која се састоји од ДВД-а и пратећег приручног каталога.

"Наша циљна група неку отпремнину и имају имање да покрену посао, да гаје купину, добар род и цену", каже Захарије Трнавчевић, један од водећих ауторитета у области пољопривреде.

"Веома је поразно када читамо да корнишоне увозимо из индије или када долазимо у ситуацију да је кромпир скупљи од јужног воћа", каже Веран Матић, главни и одговорни уредник Б92.

Трнавчевић, аутор емисије "Знање на поклон" каже да произвођачи у Србији морају да напусте производњу малог обима и сваштарску производњи да се образују како би постигли веће приносе.

У Министарству пољопровреде кажу да је држава спремна да субвенцијама помогне неке области пољопривреде.

"Формулу наде" подржала је Национална служна за запошљавање и Град Београд.

Коментара: 0


# Београд запошљавање Б92 савет Веран Матић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима