Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Погон канадске "Магне" почео са радом у Алексинцу, планирано запошљавање 1.000 људи

rss

03.06.2020. РТС

У Алексинцу је почео са радом погон канадске “Магне“, која производи опрему за аутомобиле. Производиће се пресвлаке за седишта за све аутомобилске брендове.

Фото: Општина Алексинац

Око сто Алексинчана је данас на својим радним местима у погону "Магне". Ради се увелико, шију се седишта за аутомобиле.

"Магна", канадска фирма, присутна је у Србији већ шест година, а у Оџацима има већи погон.

У Алексинцу је погон покренут у постојећој изнајмљеној хали и реч је о браунфилд инвестицији. Оно што је још битније, у другој фази предстоји гринфилд инвестиција, односно градња нове веће хале, у коју ће бити пресељена цела производња и где ће бити запослено, процењује се, око 1.000 људи.

Премијерка Ана Брнабић истакла је у Алексинцу да ће "Магна" запошљавати у Србији укупно 3.000 радника.

Фото: Општина Алексинац

Додаје да су то тренутни планови и да је то посебно важно не само за Алексинац него за тај део Србије.

"Преко 1.000 људи овде је огроман, веома важан број. Важан, зато што ће нам помоћи да људи остају у овом делу Србије, да овде стварају своје породице, да овде живе, да овде раде, да одавде стварају. Да подигнемо читав овај крај", нагласила је Брнабићева.

Оцењује да је то за Србију важно не само тиме што "Магна" послује у Оџацима, него што се како истиче, та фирма, одлучује да након шест година пословања, шири и даље у Србији и пређе сада у Алексинац.

"То је најбоља могућа референца за нас да даље промовишемо Србију и за њихове партнере да кажу - да Србија је одлична локација, одлична дестинација за вас, наше партнере да дођете, послујете, инвестирате у Србију, отворите своје погоне и запошљавате своје људе", наводи премијерка Брнабић.

Каже да је то оно због чега се радило сваки дан. 

Фото: Општина Алексинац

Премијерка указује и да је у првом кварталу ове године, упркос кризе изазваном ковидом укупан прилив директних страних инвестиција за 3,7 одсто већи него у истом периоду прошле године, која је, како је навела, историјски најбоља у тој области.

Извор


# Алексинац аутомобил РТС Ана Брнабић Магна
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима