Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Питања директору Грамера

rss

10.10.2014. Д. Остојић

Питања која смо послали директору Грамера објављујемо јавно, како би се избегле било какве инсинуације и злонамерни коментари.

Питања директору Грамера

Пристигла су питања и преко Фејсбука и преко имејла.

Од пристиглих питања издвојили смо и поставили 15 питања која јавно објављујемо.

1. Запослени у Грамеру у Србији раде за просечну плату од 250 евра. Запослени у Грамеру у Немачкој раде за просрчну плату од 1250 евра. Шта је разлог да за исти посао српски радници раде за 5 пута мању плату од немачких радника?

2. Да ли су производи за Шкоду и Порше произведени у српскон Грамеру пет пута лошије урађени него они производи произведени у немачком Грамеру?

3. Како је менаџмент Грамера задовољан пословањем фабрике у Алексинцу?

4. Зашто се радници у Грамеру не примају путем конкурса објављених у Националној служби за запошљавање?

5. Незапослени тврде да су пет пута предали CV и да никад нису позвани на разговор,док поједини добију посао а да нису ни предали CV. Како се одлучујете кога ћете запослити ако нема објављених конкутса за посао?

6. Нетранспарентан начин пријема радника ствара простор за злоупотребе. Градом круже гласине да је тарифа да се добије посао у Грамеру 500 евра. Имате ли таквих сазнања и какав је Ваш коментар?

7. Поједини локални политичари тврде да имају моћ да запошљавају људе у Грамеру. Један од њих се јавно похвалио да је запослио преко 50 људи чланова своје странке. Ко је дозволио политичким активистима да одлучују ко ће добити посао у Грамеру?

8. Да ли је тачно да је због сумњи на малверзацију са узимањем пара за запошљавање полиција пре годину -две спроводила опсежну истрагу,какав је Ваш коментар на то?

9. За директора ХР сектора, Александра Живуловића запослени тврде да је на челна места запослио своје рођаке и пријатеље из Параћина. Да ли у Алексинцу није било адекватних кадрова за менаџерске позиције у Грамеру?

10. Како коментаришете податак радника да запослени у Грамеру раде и по 2 недеље без слободног дана,иако је то супротно одредбама Закона о раду?

11. Радници такође тврде да због тешких услова рада и мобинга шефова,сваког дана по нека од радница колабира због чега је износе на носилима из производног погона. Колико је таквих случајева било у последњих месец дана?

12. Зашто сте радницима забранили да добровољно дају крв иако је то законско право радника?

13. Да ли је тачно да раднице Грамера нису добиле поклон за 8.март. Да ли је Грамер у толикој финансијској кризи да није имао средства да обезбеди поклоне за 8. март за раднице?

14. Зашто се у Грамеру не плаћа прековремени рад радним данима већ само птековремени рад викендом?

15. Да ли је тачно да су раднице које не испуњавају норму носиле црвене прслуке како би биле обележене, и да ли знате да је то једна врста мобинга?

 


# запошљавање Грамер Александар Живуловић Пјерлуиђи Гионе
@Pier_Ghione @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима