Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ускоро боља заштита потрошача у Алексинцу?

rss

20.11.2012. Извор: Радио Алексинац, Алексинац.нет

Припреме за формирање организације потрошача у Алексинцу би требало да почну ових дана, пошто је у граду на Моравици данас боравила делегација републичке организације потрошача.

Ускоро боља заштита потрошача у Алексинцу?

Према речима председнице Центра потрошача Србије Вере Виде, формирање организације потрошача у Алексинцу се очекује марта наредне године и спроводиће се у сарадњи са Отвореним клубом из Алексинца.

- Обзиром да заштита потрошача спада у првих осам европских политика, мислимо да и житељи Алексинца треба са тим да буду упознати и да имају адекватну заштиту какву имају потрошачи у Београду.

Видо је истакла да су новим Законом о заштити потрошача ингеренције некадашњих тржишних инспекција у највећој мери пренете на организације потрошача, а пошто у Алексинцу тренутно нема ни тржишне инспекције, намера ове организације је да постоји бар неки орган који ће се старати за остварење права потрошача.


Међутим, не можемо се отргнути утиску да су врата ове организације у Београду закључана већ месецима, на телефон се нико не јавља, не и-мејлове нико не одговара.

Продавци и сервисери не маре за права купаца, јер их нико не приморава на то. У овлашћеним сервисима не поштују законске одредбе већ правила које им је сервирао произвођач.

Да ли ће потрошачи у Алексинцу имати бољу заштиту или једнаку оном коју имају Београђани остаје да се види. Заштита у Београду није на квалитетном нивоу, па не знамо шта би отварање овакве канцеларије допринело алексинчанима.


video...

Коментара: 1


# политика инспекција
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    domacin 21.11.2012.
    KONACNO! BILO JE ZADNJE VREME DA NAS ZASTITE OD LOSE ROBE A POGOTOVU OD ELEKTROISTOKA NIS KOJI JE PRAVI DZELAT KAMATE NA KAMATU E VISE NECE MOCI POZDRAV ZA DRUSTVO ZA ZASTITU POTROSACA SRBIJE


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима