Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Наградна игра са фискалним рачунима и слиповима

rss

03.02.2017.

Влада републике Србије у оквиру кампање, која ће трајати током 2017. и 2018. године, организује наградну игру са фискалним рачунима и слиповима, као и такмичење општина и градова.

Наградна игра са фискалним рачунима и слиповима

Година борбе против сиве економије едукативна је кампања коју је покренула Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом и друштвено одговорним компанијама окупљеним у  Савезу за фер конкуренцију са циљем подизања свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и њиховог активног укључивања у стварање бољег друштва. Борба против нелегалне трговине и непријављеног рада тиче се сваког грађанина Србије, јер сваки динар утајеног пореза значи мања улагања у образовање, здравство, инфраструктуру, јавне услуге и све оно што чини једну земљу добрим местом за живот. Окосницу кампање, која ће трајати током 2017. и 2018. године, чине наградна игра са фискалним рачунима и слиповима, и такмичење општина и градова.

Координатори кампање испред Владе су Министарство финансија и Министарство државне управе и локалне самоуправе.


НАГРАДНА ИГРА: УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ

Циљ наградне игре Узми рачун и победи је мотивисање грађана да се заинтересују за проблем сиве економије и да се активно укључе у њено сузбијање тако што ће узимати фискалне рачуне приликом сваке куповине, била она велика или мала. Грађани који плаћају безготовински имаће двоструку шансу за добитак, јер уз фискалне рачуне добијају и слипове са којима такође могу да учествују у наградној игри.

Услови за учешће у наградној игри:      

Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе минимум 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (''слипова''), минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од 01.01.2017. године и доставе их у ковертама које ће бити бесплатне и моћи ће да се преузму у свим филијалама Поште Србије.

Време трајања наградне игре:   

Прикупљање рачуна и слипова почиње 01.01.2017.     

Слање рачуна и слипова траје од 01.02.2017. до краја марта. Планирана су укупно четири извлачења која ће бити организована у марту.  

Награде:

Додељиваће се аутомобили, путовања у земљи и иностранству, техничка роба. Главна награда је стан у Београду. Наградни фонд ће бити прецизно дефинисан и објављен у склопу Правила наградне игре.

Како се достављају рачуни и слипови:            

Фискални рачуни и слипови достављају се у бесплатним ковертама Поште Србије на којима ће већ бити одштампан поштански фах на који треба послати коверту. Грађани треба само да попуне своје податке – име и презиме, адресу становања и контакт телефон. Приликом слања коверти, поштарина је бесплатна.

Висина рачуна и слипова не повећава шансу за добитак. Сви рачуни и слипови од 100 динара па навише из било које радње или продајног места имају исту шансу да учествују у наградној игри.

Приређивач наградне игре:         

Министарство финансија у складу са Закључком Владе 05 број: 436-9616/2016 од 11. октобра 2016. године.

Партнери у реализацији наградне игре:           

НАЛЕД и Савез за фер конкуренцију, Државна лутрија Србије, Пореска управа, Републички секретаријат за јавне политике.


ТАКМИЧЕЊЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА

Паралелно са наградном игром организоваће се такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. То значи да се учешћем у наградној игри грађани не боре само за себе – већ и за град у којем живе, а награда за најактивније локалне заједнице биће бесплатна wi-fi зона.

Критеријуми за одабир најактивнијих локалних заједница:            

Како би свака општина или град имали подједнаку шансу да учествују у такмичењу и освоје награду, посматра се број прикупљених фискалних рачуна и слипова у односу на број становника и просечну зараду на територији локалне самоуправе. На овај начин елиминишу се разлике у величини и куповној моћи међу општинама и градовима.


ПОДРШКА ПРИВРЕДЕ

Годину борбе против сиве економије, укључујући и наградну игру Узми рачун и победи и тамичење општина и градова, подржао је велики број друштвено одговорних компанија као што су Бамби, BAT, Cоcа-Cоlа, CRH, DIS, Дунав осигурање, Gomex, Gorenje, Heineken, JTI, Mastercard, Мој Kiosk Group, Nelt, Philip Morris, Societe Generale, Телеком – и њихов број наставља да расте.

Коментара: 3


# општина Влада Републике Србије аутомобил Societe Generale техничка роба Пореска Управа фискални рачуни наградна игра
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-2)

  Bujan 04.02.2017.
  Isve to da se uzmu pare od naroda to jest da se obere kajmak naplati pdv a za nagrade još će vidimo da ne bude ko na pink sa smsovima ,dala baba pa se pokajala

 • (+6) (-2)

  Gamen 05.02.2017.
  A nagrade ce da izvlaci, Djuka moler!

 • (+7) (-0)

  E zemljo moja propala! 08.02.2017.
  Zamislite NEMA koverti u posti za slanje fiskalnih racuna!!!
  Jedna starija gospodja,kad joj to radnik poste saopsti,umalo ne pade,da li od soka ili razocaranja,ne znam.Pa zar ona da ne dobije stan???? Necuveno!!!!!
  Penzioneri kupuju po jednu kremenadlu,3-4 krompira i 200gr.sira,ali zato skupljaju fiskalne racune! Neka i skupljaju,ali ko ce im platiti i vratiti izgubljeno dostojanstvo...ko ce im vratiti oduzeti deo penzije koji su tesko zaradili??? ONAJ KO IH TERA DA SKUPLJAJU FISKALNE RACUNE I NADAJU SE...STANU...Ehhh zemljo moje dokle si dosla :( Mozda da racune salju i oni sto god.sede na biro-u i cekaju nikad docekani posao. Mozda da umesto stanova Vucic podeli neko radno mesto.Ahhhh zaboravih,pa on ih stvara(otvara)svaki dan...ili mozda da pokloni i neki avioncic? Pa kad mogu njemu,moze i on nekome :p Ahhh pa avion.nema fisk.racuni,ukinut je porez na donacije,ne placa vlada nista,kako je to pametno!!! Odoh,mozda stigle koverte,stan je ipak stan...jos u Beogradu!!! Ihaaaa!!!!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима