Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На 100 хектара градиће се индустријско-производни комплекси, трговачки центри

rss

13.07.2021. Екапија

Општина Алексинац расписала је тендер за израду новог плана детаљне регулације радне зоне Житковац која ће се простирати на око 100 хекетара.

Фото: Екапија

Како је наведено у техничкој документацији, циљ израде новог плана јесте проширење постојећег подручја дефинисаног претходним планом, рационалније и економичније коришћење земљишта, као и улагања у изградњу инфраструктуре. Будући план детаљне регулације треба да обухвати неколико елемената који ће допринети бољем опремању земљишта како би се привукли инвеститори да улажу у Алексинац:

  • Утврђиавње јавних саобраћајница са планираном инфраструктуром
  • Утврђивање намене земљишта и дефинисање правила грађења
  • Усклађивање просторног развоја са околним подручјима

Кроз дефинисање правила грађења будући план предвиђа да у подручју катастарске општине Житковац буду смештени превасходно радни садржаји који оубхватају индустрију, производно занатство, складиштење и обрада разних роба, други сервиси који због своје делатности не могу бити лоцирани у насељеним подручјима. Посебно је наглашено да план треба да предвиди груписање изградње предузећа, који су технолошки повезани, у јединствене пословне комплексе зарад остваривања што лакше комуникације и међусобне сарадње.

Поред радних садржаја, у оквиру подручја обухваћених будућим планом планирају се и комплементарни садржаји као што су изградња објекта намењених трговини који би поспешили пословање производних предузећа.

Процењена вредност израде документације износи 3.333.333 динара, а детаљније информације о тенедеру можете погледати ОВДЕ.

Н. И. / Извор


# Алексинац Житковац саобраћај
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима