Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алпосу прети стечај

rss

09.02.2011. Извор: Алексиначке новости

Хипо Алпе Адриа банка је због дуга од преко 5 милиона и сто хиљада евра затражила од Привредног суда покретање стечајног поступка над Алпосом доо са Алексиначког рудника.

Алпосу прети стечај
Рочиште је заказано за 16. фебруар, а предмет је додељен судији Момиру Тасићу.

Пошто Хипо Алпе Адриа банка није једини поверилац Алпоса, а рачун ове фирме је у вишемилионској блокади од марта 2010. и пошто укупна дуговања Алпоса превазилазе вредност имовине фабрике, ваља претпоставити да ће стечајни поступак бити покренут, а касније ће се формирати Скупштина поверилаца, која ће одлучити хоће ли фирма у банкрот или преструктуирање.

Наравно, о томе ће одлучити суд, али изгледа да је да ће општина Алексинац и овог пута остати "кратких рукава", јер за сада не постоје никакве најаве да ће затражити својих пола милиона евра, колико Алпос дугује Алексинцу више од седам година. Остаје да се види хоће ли се Општина одрећи и новца који Алпос дугује због пореза на имовину, а за који је пролонгирање исплате, крајем прошле године, издејствовао закупац Алпоса Јанез Јештерле преко свог директора Ференца Дукаиа код председника Општине Ивана Димића.

Коментара: 0


# општина Алпос
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима