Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тихи кутак за пецароше и купаче

rss

11.07.2011. М. Ма­ли­шић, Правда

Бо­ван­ско је­зе­ро, уда­ље­но од Алек­син­ца 12 ки­ло­ме­та­ра и исто то­ли­ко од Со­ко­ба­ње, ових да­на ве­о­ма је по­се­ће­но ту­ри­сти­ма из свих кра­је­ва на­ше зе­мље, ко­ји же­ле да про­ве­ду од­мор у овом дра­гу­љу при­ро­де.

Тихи кутак за пецароше и купаче

Чи­ста, пре­ле­па при­ро­да и во­да бо­га­та ри­бом ча­ри су ко­је при­вла­че ка­ко по­се­ти­о­це из Алек­син­ца и Со­ко­ба­ње, та­ко и из дру­гих ме­ста Ср­би­је. Ина­че, сам цен­тар оп­шти­не и не­ко­ли­ко обли­жњих алек­си­нач­ких на­се­ља из ове аку­му­ла­ци­је снаб­де­ва­ју се во­дом по­сле пре­ра­де у обли­жњој фа­бри­ци.

Ово је­зе­ро, ду­го осам ки­ло­ме­та­ра и ши­ро­ко око 400 ме­та­ра, са нај­ве­ћом ду­би­ном од 50 ме­та­ра, иде­ал­но је и за ку­па­ње. На оба­ли је­зе­ра до­зво­ље­но је кам­по­ва­ње, ко­је је бес­плат­но. Пла­жа је уре­ђе­на, оба­ла је по­су­та шљун­ком и по­ста­вље­на је лет­ња по­зор­ни­ца.

Та­ко­ђе, у објек­ти­ма до­ма­ће ра­ди­но­сти, ко­ји се на­ла­зе у би­зи­ни је­зе­ра, днев­ни бо­ра­вак је 500 до 800 ди­на­ра. Хра­на је углав­ном до­ма­ћа, при­род­на. У Омла­дин­ском ту­ри­стич­ком цен­тру „Сун­цо­крет“, ко­ји је од је­зе­ра уда­љен око два ки­ло­ме­тра, мо­гу се бес­плат­но из­нај­ми­ти ка­нуи, чам­ци и сун­цо­бра­ни.

Бо­ван­ско је­зе­ро је и сте­ци­ште ри­бо­ло­ва­ца из це­ле Ср­би­је. Ње­го­ве во­де су бо­га­те бе­лом ри­бом – ка­ра­шом, жут­ком, сму­ђом, ша­ра­ном, ко­је пе­ца­ро­ши ра­до ло­ве.

 

Језеро - пејзажи

Коментара: 3


#
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Zoran 11.07.2011.
  Ala lazete da je cistooooo!!!!!!

 • (+0) (-0)

  anonimus 12.07.2011.
  ma nema veze sto lazu,mene interesuju koje su ove dve sojke sto se slikale u vodu???

 • (+0) (-0)

  Фејсбук 12.07.2011.
  Nenad Djuric jeste to lepo... a sto tamo voze motorne camce, one skutere(pomislio sam da mi glavu odsece onaj)... to je ok. A kad kaznjavaju ljude, mucenike sa "jugo" sto ne stanu na SPOT to je opasno A TAMO STO SE VOZI SVE TO, A I ZABRANJENO JE, STA SA TIME??? Nikome nista...

  Ancica Zvoncica ‎:)) ma kakvi skuteri, pecarosi..kako su nonsalantno zagazile gospodjice :)))

  Nenad Djuric jesi plivala skoro Anci?

  Ancica Zvoncica Nisam i nemam namere skoro :))))

  Nenad Djuric da jesi znala bi o cemu pisem

  Jasminka Ilic To sada uopste nije TIHI KUTAK ni za koga!!!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима