Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мића Четник брутално претучен у затвору у Приштини

rss

08.01.2019.

Марио Милошевић из Подгорице сумњичи се да је иза решетака, током коришћења слободног времена, брутално претукао Мићу Урошевића, званог Четник, из Алексинца

Мића Четник брутално претучен у затвору у Приштини

Марио Милошевић из Подгорице, који је ухапшен на Косову по потерници из Црне Горе, сумњичи се да је у притвору у Приштини претукао Мићу Урошевића, званог Четник, из Алексинца.

Инцидент се, како су пренели медији, догодио у соби за рекреацију, у којој је Милошевић напао Урошевића.

- Задао му је више удараца и нанео му тешке повреде, због чега је против њега покренута истрага - потврдили су из тужилаштва у Приштини.

Директор затвора Илир Келменди потврдио је за тамошње медије да се десио инцидент. Како је појаснио, Милошевић је Урошевића напао у соби за рекреацију. Задао му је више удараца и нанео му тешке повреде.

Милошевић је ухапшен у јулу прошле године у Приштини, по потерници која је против њега расписана због сумње да је учествовао у убиству Радомира Ђуричковића на Цетињу. Приликом хапшења, код њега је полиција пронашла и дрогу и оружје, па је и због тога покренут поступак.

Према наводима црногорских медија, Милошевић важи за безбедносно интересантну особу, која је блиска "кавачком клану". Он је својевремено за црногорске медије демантовао да припада било ком клану, наводећи да ће доћи дан када ће то и да докаже.

Марију Милошевићу ово није први инцидент откако је у притвору у Приштини. У новембру прошле године, како се сумња, он је покушао да побегне. - Истрага је покренута због сумње да је дао новац затворском стражару да му достави два мобилна телефона и помогне му да неопажено побегне из затвора - пренели су медији.  

С друге стране, истражни органи га сумњиче да је 10. октобра 2016. у Подгорици учествовао у убиству Ђуричковића, иначе кума Горана Радомана и рођака Горана Ђуричковића, зета фудбалске легенде Владимира Петровића Пижона. Радоман је, подсетимо, убијен као прва жртва рата кавачког и шкаљарског клана, док је Пижонов зет убијен из снајпера у октобру 2015.

- Милошевића црногорска полиција, осим сумње да је починио ово кривично дело, потражује због индиција које указују на на то да је учествовао у више ликвидација почињених на територији Црне Горе које су последица сукоба организованих криминалних група - пренели су црногорски медији после његовог хапшења.

Два убиства

Мића Урошевић из Алексинца, ког је Милошевић претукао у Приштини, ухапшен је крајем децембра 2017. У тренутку када је ухапшен, за њим је на снази била потерница Србије због тога што је осуђен на 20 година затвора за убиство Александра Јоцића (29) из Алексинца.

- Он је у бекству био од јануара 2014. Откривен је и ухапшен тек пошто је на Косову и Метохији, у време док се скривао, приведен због сумње да је убио Дејана Стевића (40), званог Деки Босанац, из Крушевца - подсећа извор.

Курир


# убиство туча Мића Урошевић Четник затвор Марио Милошевић Приштина
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима