Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Знање и трактор на поклон

rss

15.03.2009. b92.net

Програм "Знање на поклон", уз помоћ донација предузећа и пољопривредних института, обезбедио је земљораднику из Алексинца трактор и семе кукуруза.

Знање и трактор на поклон

Радиша Миљковић, сиромашни земљорадник из села Љуптен у општини Алексинац, писао је телевизији Б92 и замолио да некако дође макар и до старог трактора како би могао да обрађује своју земљу и храни породицу. Програм “Знање на поклон” Радиши је испунило жељу.

“Када бих добио трактор, могао бих да узорем 50 хектара њива. Тада би моја петочлана породица живнула и били бисмо вам вечито захвални”, написао је Радиша.

Он и син Драган су здрави. Нису тражили социјалну помоћ.

Понудили су да њиве које годинама не рађају, ако добију трактор, узору и посеју да уберу много више кукуруза и жита, на своју и општу корист.

Понуда вредна поштовања.

Нашли су се племенити људи из новосадске фирме “Агропанонка” и послали новац за трактор марке “Раковица” стар 39 година.

Међутим, продавац Слободан Јовановић га је поправио тако да буде као нов и Радиши послужи бар десет, а можда и следећи 20 година.

Одмах после погодбе и пљеска дланом о длан, Радиша је сео у трактор и довезао га у своје двориште.

Од института за кукуруз у Земун пољу и Новом Саду добио је на дар четири вреће семена кукуруза, најбољег хибрида, прилагођених за брдске пределе, који, ако се посеју на време и прописно нађубре, могу да роде брдо кукуруза.

По изгледу дворишта види се степен сиромаштва Радише Миљковића, али сада стекао се први услов да он за годину-две стане на своје ноге.

www.b92.net


# Радиша Миљковић Љуптен ријалити
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима