Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Победа Напретка против Златибора

rss

02.04.2016. Иван Вељковић

Вечерас, у алексиначкој Хали спортова, пред око 450 гледаоца, КК Напредак Макси КО – КК Златибор Чајетина 83 : 76

илустрација Марко Радић

У узбудљивом мечу Напредак је остварио врло важну победу у борби за опстанак у II лиги.

На почетку утакмице играчи Напретка су играли веома добро у одбрани и у 8 минуту прве четвртине имали су 11 кошева предности. Севале су контре које је завршавао Аца Миладиновић, пресинг на противничке бекове је урадио плодом и све је изгледало да ће Напредак остварити рутинску победу.

Међутим, долази до несхватљивог пада у игри домаћих, грешке у додавању, лош шут, промашени зицери и Златибор је дошао до +10 разлике. На крају полувремена било је 6 разлике за Златибор.

На почетку другог полувремена Напредак је заиграо боље у одбрани, пробудио се Никола Станојевић и серијом тројки вратио је Напредак у игру. Уз стандардно добре Миладиновића и Павловића, пробудили су се и остали играчи Напредка и уз подршку публике дошло је до преокрета.

Вечерас је такође виђен и чудан судијски критеријум, готово дупло више фаула домаће екипе, уз несвирање основних елемената гостима као 3 секунде у рекету, фаул у нападу, кораци и слично. То је иритирало домаћу публику, и уз салву звиждука, дало је крила домаћим играчима.

На крају врло важна победа КК Напретка.


# кошарка Напредак КК Никола Станојевић Златибор КК Иван Вељковић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима