Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Porodica nastradale dece bila zbrinuta u Aleksincu

rss

27.09.2014. Beta

Porodica dece poginule prošle noći u požaru u Novom Beogradu, nije prijavljena u Beogradu već u Aleksincu, te nije ni mogla da koristi prava ili usluge socijalne zaštite u Beogradu, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović.

Porodica nastradale dece bila zbrinuta u Aleksincu

Ivanović je u saopštenju navela da je, po informacijama kojima raspolaže njen sekretarijat, ta porodica u Aleksincu egzistencijalno zbrinuta i ona je tamošnji korisnik novčane socijalne pomoći.

Ta porodica je ipak, kao i mnoge druge u neformalnom naselju u Ulici dr Ivana Ribara, dolazila u Beograd da bi se bavila sezonskim poslovima, a tokom zime se vraćala u svoj grad.

U porodici je još dvoje dece, od kojih jedno ima godinu i po dana.

Nadležni centar za socijalni rad Odeljenje Novi Beograd već je preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti, prikupio podatke o porodici od Centra za socijalni rad u Aleksincu, i u toku je postupak hitne procene potreba i osiguranja njihove bezbednosti.

Sekretarka za socijalnu zaštitu je istakla da će, ukoliko se utvrdi da ima propusta u roditeljskom funkcionisanju, biti preduzete odgovarajuće mere prema roditeljima te dece, u skladu sa zakonom.

Jasmina Ivanović je navela i da će "Grad Beograd doneti strateška dokumenta za unapređenje položaja Roma u Beogradu", a jedan od ključnih ciljeva biće stambeno zbrinjavanje porodica koje žive u nehigijenskim naseljima.

 

Komentara: 0


# Beograd Centar za socijalni rad Cigani požar Novi Beograd Jasmina Ivanović
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}