Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Policija nastavlja štrajk

rss

20.12.2011. Nezavisni sindikat policije

Nezavisni sindikat policije odbacio je juče stav ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da nema razloga za štrajk, navodeći da će obustava rada članova tog sindikata biti nastavljena dok Vlada Srbije ne potvrdi da su obezbeđena sredstva za poboljšanje materijalnog položaja policajaca.

Policija nastavlja štrajk

Predsednik štrajkačkog odbora tog reprezentativnog sindikata Dejan Đukić rekao je da će se o prekidu štrajka, koji je počeo 12. decembra, razmišljati kada Vlada Srbije bude usvojila budžet i potvrdila da su odobrena sredstva koja je MUP tržio. Đukić je u izjavi Tanjugu ponovio da problem u rešavanju osnovnih štrajkačkih zahteva - isplati dugovanja i primeni posebnog kolektivnog ugovora - nije u resornom ministru, već u ministarstvu finansija, odnosno Vladi Srbije.

Đukić je dodao da je na današnjem sastanku NSP doneta odluka o radikalizaciji štrajka, tako da se neće obavljati registracija vozila javnih i komunalnih preduzeća. Dačić je ranije danas ponovio da u ovom trenutku više nema razloga za štrajk policije, s obzirom da će od 1. januara biti primenjivan poseban kolektivni ugovor i da je budžetom za narednu godinu planirano više sredstava za MUP.

Poseban kolektivni ugovor, dodao je on, dobar je način za sistemsko rešenje problema koje podrazumeva da prava pripadnika policije budu izjednačena sa pravima ostalih zaposlenih u Srbiji. Članovi Nezavisnog sindikata policije u štrajku su od 12. decembra, uz poštovanje minimuma procesa rada, jer traže bolji materijalni položaja radnika Ministarstva unutrašnjih poslova i policije.

Osnovni štrajkački zahtevi su isplata zaostalih putnih troškova i dnevnica, kao i jubilarnih nagrada, i striktna primena posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike.

Komentara: 0


# budžet policija štrajk
@ 

[ Dodaj komentar ]