Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počela Dečja nedelja

rss

03.10.2012. Radio Aleksinac

Svečanim podizanjem zastave i puštanjem goluba mira sa platoa ispred Doma kulture juče je počelo obeležavanje još jedne Dečje nedelje. Ove godine Dečija nedelja se održava kao deo šire nacionalne kampanje pod nazi¬vom „Bolji smo zajedno“, a posebna pažnja se posvećuje inkluziji i promociji prava dece sa smetnjama u psihofizičkom razvoju. U skladu s tim, moto Dečije nedelje 2012. glasi: „Rastemo kao jedno – BOLjI SMO ZAJEDNO“.

Počela Dečja nedelja

Kao i svake godine do sada, organizator, Centar za kulturu i umetnost u Aleksincu, i suorganizatori Gradska biblioteka „Vuk Karadžić, Književni klub „Velimir Rajić“, Škola za osnovno muzičko obrazovanje „Vladimir Đorđević“, Gradsko pozorište „Teatar 91, DU „Lane“, Učiteljsko društvo, Crveni krst i osnovne škole sa teritorije naše opštine, pripremili su niz aktivnosti posvećenih deci svih uzrasta.

Iz Centra za kulturu, međutim, napominju da zbog nedostatka novca ni ove godine nisu u većoj meri mogli da u manifestaciju uključe decu iz seoskih škola, ali njima obećavaju poklon film, koji će u narednih nekoliko nedelja moći da vide u svojim školama.

Prvi dan ovogodišnje Dečje nedelje je pripao najmlađim stanovnicima naše opštine, polaznicima vrtića „Lane“ koji su kostimirani prošetali gradskim ulicama, a u večernjim satima su izveli i predstavu „Čuvajmo prirodu, dižimo glas - pa će i ona čuvati nas“.

Danas je u Domu omladine na programu književno veče za starije osnovce, dok će se u petak na istom mestu sa njihovim mlađim drugarima družiti poznati pesnik Rusomir Arsić.

Ni ove godine neće izostati tradicionalni koncert muzičke škole „Vladimir Đorđević“, pa će tako poklonici ovakve vrste muzike moći da uživaju u sredu od 18 sati. Na samom zatvaranju Dečje nedelje Gradsko pozorište „Teatar 91“ će izvesti predstavu „Svinjareva tajna“.

Sportski dani u okviru ovogodišnje Dečje nedelje biće četvrtak i subota. Na stadionu za male sportove „Taš“ u četvrtak će se nadmetati mlađi osnovci, a u subotu od 11 sati u basketu će odmeriti snage stariji osnovci. Takođe, Crveni krst Aleksinac i ove godine će organizovati „Trku za srećnije detinjstvo“ u subotu na stadionu FK „Napredak“.

Dečja nedelja će biti završena u nedelju 7. oktobra simboličnim spuštanjem zastave sa jarbola ispred Doma kulture.

Komentara: 0


# Velimir Rajić Centar za kulturu i umetnost pozorište Crveni krst škole Teatar 91 učiteljsko društvo Vladimir Đorđević Vuk Karadžić dečja nedelja sportski dan
@cekulaleksinac @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima