Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 14. sednica Opštinskog Veća

rss

10.02.2013.

Opštinsko Veće opštine Aleksinac na juče održanoj 14. sednici razmatralo je o sedam tačaka dnevnog reda.

Održana 14. sednica Opštinskog Veća

Najpre je data saglasnost na predlog Programa investicija za osnovno i srednje obrazovanje za 2013. godinu, po kom će za osnovno obrazovanje biti izdvojeno ukupno 16.000.000,00, a za srednje 4.000.000,00 dinara .

Najviše sredstava biće opredeljeno za rekonstrukciju grejanja u osnovnim školama "Vožd Karađorđe" i "Vuk Karadžić", rekonstrukciju sanitarnog čvora Osnovne škole "Ljupče Nikolić", izradi mokrog čvora u isturenim odeljenjima Osnovne škole "Stojan Žiković Stole" u Jakovlju, Radevcu, Krušju,Vitkovcu i Gornjoj Peščanici, kao i za rekonstrukciju školskih objekata škola "Desanka Maksimović" u Katunu, "Aca Sinadinović" u Loćiki i "Smeh i suza" u Aleksincu.

Što se tiče srednjih škola, predviđena sredstva biće iskorišćena za rekonstrukciju mokrih čvorova u Aleksinačkoj gimnaziji i rekonstrukciju krova Teničke škole "Prota Stevan Dimitrijević".

Opštinski Većnici usvojili su i predlog Finansijskog plana fizičke kulture za 2013. godinu kojim je za sport ove godine izdvojeno 17.000.000,00 dinara. Prema rečima nadležnih, pomenuti finansijski plan podložan je izmeni, a sve u zavisnosti od uspeha i plasmana klubova.

Komentara: 0


# škole prota Stevan Dimitrijević Vuk Karadžić
@ 

[ Dodaj komentar ]