Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dragica Nikolić darivala decu sa smetnjama u razvoju

rss

06.01.2013. Izvor: Tanjug

Supruga predsednika Srbije, Dragica Nikolić, uručila poklone za novogodišnje i božićne praznike deci sa težim i teškim smetnjama u razvoju u aleksinačkoj ustanovi "Hristina Markišić".

Pokloni za decu sa smetnjama u razvoju

Deci sa težim i teškim smetnjama u razvoju u aleksinačkoj ustanovi "Hristina Markišić" poklone za novogodišnje i božićne praznike uručila je Dragica Nikolić, supruga predsednika Srbije.

Prva dama Srbije obišla je ustanovu i upoznala se sa njenim radom u pružanju usluga deci sa smetnjama u razvoju, u kojoj je organizovana i Mala domska zajednica sa osmoro štićenika iz ustanove u Kulini kod Aleksinca.

Direktorka Centra za socijalni rad Jasna Nikolić rekla je da ustanova funkcioniše u okviru Centra i da od ove godine realizuje program pružanja usluga deci ometenoj u razvoju.

"Stvorili smo toplo i bezbedno okruženje za njih, poput jedne porodice i svaki štićenik ima svog vaspitača. Pokušavamo da od dece ometene u razvoju izvučemo maksimum u skladu sa njihovim sposobnostima pružajući im toplinu sigurnost i ljubav", dodala je direktorka Centra.

Ona je zahvalila Dragici Nikolić na poseti i pažnji koju je ukazala deci i zaposlenima u jednoj takvoj ustanovi u unutrašnjosti Srbije, čime im je ulepšala novogodišnje i božićne praznike.

Ustanova za decu u mlade "Hristina Markišić" osnovana je 1947. godine sa osnovnom namenom zbrinjavanja dece bez roditeljskog staranja, a sada zbrinjava decu sa težim i teškim smetnjama.


video...

Komentara: 0


# Hristina Markišić Jasna Nikolić Dragica Nikolić
@dragicanikolich @ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}